16 år og planlagt gravid

Hei alle sammen. Det er mange som spørr meg om jeg ble planlagt gravid. Det går også noen rykter om at jeg er 16år og ble planlagt gravid. Men dette er altå ikke sant selv om mange kanskje tror det. Det at jeg ble gravid var ikke planlagt, men jeg ble det. Og det er noe hvem som helst kan bli. Det er nok at du har sex en gang så kan du bli gravid liksom, uannsett om du bruker prevansjon. Det kommer helt ann på om du tåler p-pillene eller om kondomen sprekker eller ikke osv. Det er ikke mye som skal til.

Å nei jeg er ikke planlagt gravid. Hadde jeg valgt om jeg skulle bli gravid hadde jeg ikke valgt det. Men jeg kom i den situasjone at jeg ble gravid selv om jeg gikk på prevansjon. Grunnen til at jeg ble gravid selv om jeg gikk på prevansjon var forde kroppen min ikke tok imot p-pillene. Jeg tok p-pillene hver dag til samme tid, men p-pillene funket ikke på meg, etter ca 1 måned. Da fikk jeg store blødninger, som varte lenge, og hadde jeg vist at det kom av at p-pillene ikke funket hadde jeg jo ikke vært gravid nå. Men det viste jeg ikke før jeg hadde blitt gravid.

Jeg hadde ikke planlagt å bli gravid og hadde ikke blitt det om jeg hadde fått velge det selv. Grunnen til det er jo at jeg er 16år, og har både utdanning og ungdomstid igjen. Men jeg er nå glad for at jeg har den lille prinsessa mi i magen. Selv om hun ikke var planlagt har jeg stor glede av hun. Og Syns ikke det er dumt at jeg er gravid. Bare det og vite at jeg har et lite nytt liv inni meg er en helt fantastisk følelse, som ikke kan beskrives med ord. Og jeg tror mange av dere der ute som har blitt uplanlagt gravid kan kjenne dere igjen i det. Du syns kanskje det er litt vanskelig på starten, men vis du velger og beholde så er det en helt fantastisk følelse etterpå.

Har jeg foreksempel en dårlig dag, så er det en person som kan lyse opp dagen min, og det er Martin. De følelsene jeg har har får han ble enda sterkere når vi fant ut at vi skulle få en unge sammen. Da ble det akkurat som om han var en enda større del av meg en før. Noe han selvfølgelig blir siden vi skal få en liten familie sammen. Jeg gleder meg utrolig mye til den lille prinsessa vår kommer. Det ser jeg virkelig fram til. Og jeg tror det at jeg og Martin skal klare det fint sammen. En ting til som kan lyse opp dagen min er å tenke på den lille prinssessa mi som er i mage. Og bare tenke på alle de fine minnene vi kommer til å få sammen.

Det og bli uplanlagt gravid kan være vanskelig på starten, men når du har bestemt deg er det bare en helt fantastisk følelse. Det er en følelese som ikke kan beskrives med ord tro meg.

-Ble du uplanlagt gravid og valgte å beholde?

-Kjenner du deg igjen i det jeg skrev?

-EmilieAuli-

Liker