9 Desember: Årets julekarameller

I søken om at jeg og Chrstopher skal finne våre egene juletradisjone har vi finnet ut at hjemmelade karameller er en utrolig koselig ting å lage sammen. Det tar ikke så veldig lang tid, det er ikke så veldig dyrt og det smaker utrolig godt. Desember er fylt med masse utgifter og da er det fint og finne kaker og godsaker som smaker godt og som ikke er alt for dynt. Hjemmelage karameller er også en kjempe fin julegave til folk også. Spør du oss er dette helt klart en favoritt! Så ønsker du og lage disse gode fløtekaramellene som vi har laget så har du oppskrift her! Det anbefalles på det sterkeste!

Oppskrift på hjemmelagede fløtekarameller:

3 dl sukker

2,5 dl lys eller mørk sirup

3.3 dl kremfløte

1.5 ss vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Bruk en stor kjele. Smelt smør, og blad inn sukker, sirop,følte og tilslutt vaniljesukker.


2. Rør til sukkeret har smeltet. Fosskok under omrøring og bruk et termometer for å se hvor varm massen er.

3. Temperaturen er viktig. Ønsker du myke karameller kan du la massen koke til den når 118 grader. Vil du ha litt hardere karameller lar du massen koke til 123 grader.

4. Ta kjelen av varmen. Det kan være lurt og ta en karamellprøve for å vudere om karamellmassen er ferdig kokt. Drypp litt varm karamellmasse i en kopp med kaldt vann og kjenn på massen med fingrene. Dersom massen kan formes til en kule er den ferdig kokt.

5. Hell karamellmassen over på et bakepapir i en form.


6. Når du har helt over all karamellmassen tar du 3 klyper med havslatflak og strør over til tynt lag på toppen før du setter karamellen til avkjøling.

7. Skjær fløtekaramellene i passende biten. Og da er det klart til serering eller til å pytes i et lite glass og pakkes inn til julegave!

Liker