Abort blir fremstilt som en enkel sak

Hei alle sammen! I dette innlegget vil jeg skrive om et veldig seriøst tema forhold til hva bloggen min handler om. For i dagens medier blir abort fremstilt som en enkel sak. Det blir framstilt som at det bare er å ta abort. Det blir nesten framstilt som at abort kan brukes som prevansjon noen ganger til og med. Jeg har ingen ting imot folk som tar abot, overhode ikke. Valget er jo opp til hver enkelt, men jeg syns ikke medier skal framstille det som en enkel sak.

Jeg var 16år da jeg måtte ta velget på om jeg skulle beholde eller at abort, og det er slett ikke et enkelt valg. Det er ikke vanskelig bare fordi jeg var 16år. Det hadde vært vanskelig uannsett. Jeg tror faktisk det har vært en av det vanskligste valgene jeg noen gang har tatt. Det er et velg jeg faktisk måtte leve med hele livet, så det er viktig at jeg ikke velger feil.

Den dagen jeg fikk vite at jeg var gravid og måtte ta dette valget var en dag med både gledes tårer og tårer som var vonde. Det var mange dager med usikkerhet. Jeg vist innnerst inne at jeg ikke ville at abort, men jeg måtte vudere det. Og alle folk som hadde forskjellige menninger gjore det ikke akkurat lettere. Jeg velgte å beholde barnet som mange vet, og jeg er veldig glad for det idag.

Jeg menner det er viktig å prøve at mediene hjelpe å minske antallet abort i Norge. Ikke fordi det er en dårlig ting, men fordi det faktisk er noen som velger dette som en type prevansjon. Abort er ikke en type prevansjon! Og det er viktig. Jeg tror at vis alle får den hjelpen jeg fikk når jeg ble gravid vil det være lettere og velge det riktige valget. Jeg syns helsevesenet skal informere med om hva som kan bli konsikvensene for å beholde og det å ta abot. For det har ingenting og si om du er 17-30 valget kan være like vanskelig. Det er det sammen man skal gjennom.

Det er også mange som tar abort og som sliter i mange år etterpå, hadde de hatt en godt helsevesen rundt som informerte og hjalp dem til å ta valget ville de kanskje ikke tatt det valget de tok. Som sakt har jeg ingenting mot abort, men jeg syns det er viktig at det blir tatt på riktig grunnlag, og ikke blir brukt som en enkel utvei.

Er du enig i dette jeg skriver nå så lik/del denne vidre! Og hjelp Norge til å minske abortprosenten i Norge!

Liker