Aldri glem...

Når nærmer første uken på BET-seksjon seg over, og jeg skal hjem på permisjon fram til søndag. Dette har vært en uke fylt med masse følelser, utrygghet, utfordringer og nye rutiner. Det er jo helt klart to helt forskjellig verdner jeg nå lever i. Hjemme hvor jeg har full bemanning og tett oppfølging og her på BET står du som et selvstendig menneske, og står til ansvar for egne handlinger selv.

Hjemme har jeg jo også levd et liv med ikke så mye opplegg. Dagen har stort sett gått ut på at jeg skal komme meg igjennom dagene. Men små mål som psykologtimer, legetimer eller annet helse rettede gjøremål. Mens her på BET er det program fra 09-17. Det er jo helt klart en stor forandring som er utfordrende på mange måter å komme inn i, men samtidig føler jeg at jeg har klart det ganske greit. Det har vært tung og krevende, men det skal være tungt og krevende å jobbe med seg selv.

På mange måter skal det bli godt å komme hjem og kunne ta det med ro. Det er mye nytt, mye inntrykk og da kan det være godt og få komme litt på avstand og se hvordan har denne uken egentlig godt. Denne helgen kommer jeg til å ta det ganske med ro. Skal få et lite besøk imorgen av noen venner, med litt god middag og sånne ting, men ellers tenker jeg bare og slappe av og hente inn krefter til neste ukes opphold her på BET.

Etter en uke med masse følelser, usikkerhet, utrygghet og anspent het er det klart at kroppen er sliten. Og det tror jeg de fleste som jobber med seg selv på denne måten kjenner på. Det skal ikke være enkelt å jobbe med seg selv. Man kan ikke stresse seg igjennom det. Det tar både tid og krefter å jobbe med seg selv. Det er en prossess, og noen ganger havner man et punkt i livet der du står å stanger i en vegg og kommer innen vei. Da er det viktig å ta grep og finne ut hva er viktig for deg?

En ting jeg har lært denne uken mens jeg har vært på BET denne uken er at uannsett hvor tungt og vanskelig livet føles har man et valg. Dette er noe jeg har hørt hverdag. Dette er vanskelig og forstå fordi det er ikke sånn det føles. Men selv hvor vanskelig ting er så har man et valg. Er du i en vanskelig situasjon der alt virker håpløst ut, så stopp opp og tenk. Hva kan jeg gjøre med dette. Skal jeg flykte eller skal jeg velge å stå i det. Og selv hvor lyst man har til å flykte, så er kanskje det rette å gjøre å stå i situasjonen. Livet er ikke enkelt, og livet går i bølger. Men for noen er problemene større enn hos andre. Men likevel hvilken situasjon du er i så kan ting endre seg. ALDRI glem det. Ting kan bli bedre. Ja det kan ta tid, men det kan bli bedre.

Liker