Døden er viktig å snakke om

Det å snakke om døden er et veldig tabubelagt tema. Men hvorfor er det egentlig det? Døden er noe alle skal oppleve både ved å miste noen og ved å selv dø av en eller annen årsak, men forhåpentligvis av alderdom. Jeg selv mener dette er et tema som helt klart burde være mer akseptert å snakke om. Jeg tror det er et tema som er viktig å snakke om. Du vet aldri når du bil oppleve dette. Det eneste vi vet er at det skjer med alle en eller annen gang.

Mange syns kanskje det er skummelt å snakke om døden. Noen er redd døden. Noen bryr seg ikke. Noen må bare akseptere at det plutselig vil skje. Og noen går dessverre bare å venter på døden. Dette er jo et tema som er veldig vanskelig å sårt for de fleste, mange syns det er skummelt, og det kan jeg skjønne. Det er ikke lett å miste noen. Det er kanskje noe av det vanskeligste vi opplever i verden. Det er vondt, og det er vondt lenge. Det er kun i sjeldne tilfeller vi tenker det er til det beste for personen, men selvom vi tenker det er det fortsatt tungt og vanskelig.

Noen opplever å måtte snakke om dette i hverdagen av forskjellig helse grunner. Men selv om noen er nødt til å leve med dette i hverdagen, er det ikke alltid det blir snakket om. Jeg skjønner godt at dette er et skummelt tema for mange, men det er også et veldig viktig tema. Alle mennesker skal oppleve dette.

Er det usikkerhet og smerte som gjør at vi ikke snakker om dette? Vi aner ikke hva som skjer med oss når vi dør. Det er det ingen som vet. Noen tror bi bare blir borte. Noen tror vi gjenopplever. Noen tror vi kommer til et godt sted. Det er mange teorier der ute men ingen vet egentlig hva som skjer. Men det er bra at folk holder på sin tanke. Det tenker jeg er viktig.

Ja det er et vondt og sårt tema og snakke om. Det er kanskje skremmende å tenke på, men det er viktig å snakke om av og til. Det burde ikke være et tabu tema. Alle skal dø en gang. Og livet vårt er bare på lån en vis periode. Vi lever ikke evig her på jorden. Husk å snakk, del og vær åpne med hverandre.

Liker