Eksponering av barn på internett

Hei alle sammen! Nå skal jeg skrive om et viktig tema. Et tema som er mye om i medier. Grunnen til at jeg velger å skrive om dette tema er nettopp fordi jeg driver en mammablogg. Og det er sikkert mange der ute som lurer på hva jeg tenker om dette tema. Jeg deler jo bilder, og videoer av barna på nett, samt litt info. Så hvordan jeg stiller meg til dette skal jeg prøve å forklare i dette innlegget.

Jeg syns personlig det er helt greit og dele bilder av sine egnene barn på nett. Jeg mener dette er noe en hver forelder må ta et valg på selv. Jeg syns også det er helt greit å skrive om barna på nett, men alt med måte selvfølgelig. Før jeg legger ut et bilde og info av barna mine på nett pleier jeg og tenke over følgende spørsmål:

  • Er dette et bilde som passer seg på nett?

  • Hva ville jeg selv tenkt om jeg fant dette bilde av meg på nett?

  • Forteller jeg alt for masse om dem? I form av at alle kan vite hvem dem er.

  • Får de noe privatliv?

  • Hvor mye av barnas liv skal jeg dele?

  • Hvordan skal jeg formulere meg videre?

  • Er dette noe jeg kan stå opp for selv, i senere tid?


Når jeg deler ting om barna på nett syns jeg det er utrolig viktig og tenke over hva jeg selv ikke ville finnet på nett. Samtidig har sosiale medier bare blitt mer og mer vanlig. Og omtrent alle barn ligger på nett i dagens samfunn. Jeg dømmer ikke dem som ikke ønsker å dele bilder og ting om barna på nett. Det er et valg de foreldrene har tatt, og det skal de selvfølgelig ha lov til.

Jeg deler ting rundt barna, men ingen ting om deres barnehage, deres personlighet osv. Jeg deler bare en liten brøkdel. Du kan ikke gå inn på bloggen min å lese og vite alt om barna mine. Du kan se bilder, videoer og lite grann om dem, men ikke hele dems liv. Det er der det kommer inn alt jeg ønsker å dele med måte. Barna må selv få ta et valg, men mens dem er så små er det jeg som forelder som tar dette valget. Da er det ekstremt viktig at jeg tenker over hva jeg selv ikke ville funnet om meg selv på nett. Og hva jeg syns er greit og finne om meg selv på nett.

I dagens samfunn har sosiale medier eksplodert, og det legges ut ting i hytt og gevær. Så fort barna få lov til å skaffe seg face, insta, snap osv. deler mange hele livet sitt på nett, og dette tror jeg ikke at kommer til å bli bedre med det første. Sosiale medier har blitt en stor del av samfunnet, og sånn er det. Men som forelder syns jeg dette må være et veldig innviduelt valg, men samtidig må man tenke seg om to ganger før man bare deler.

Liker