En skumel vending

Etter å ha vært innlagt i 7 måneder og 7 dager, så har jeg nå blitt skrevet ut. Jeg har nå flyttet hjem igjen, og satser på at det blir supert, og at alt går etter planen. Det er ufattelig skummelt å bli skrevet ut sånn, ut i verden igjen, etter så lang tid på lukket avdeling. Så lenge hvor jeg har hatt folk rundt meg, som passer på meg 24/7. Det er en utrolig stor overgang, og større enn hva mange faktisk tror. Det har helentiden hvert et stress moment for min del at jeg skal hjem, rett og slett fordi jeg syns tanken på å skulle hjem var kjempe skremmende. Men heldigvis fikk jeg en veldig tilpasset utskrivelse der jeg fikk noen permisjonsordninger  jevnlig igjennom en periode. 

Overgangen fra å være på Reinsvoll og til å komme hjem er veldig stor. Jeg må finne ting å fylle dagene med selv. Jeg må lage nye rutiner, og starte livet litt på nytt. Jeg må starte med blanke ark, og stole på at mine avgjørelser er riktige, og at det er ting jeg kan stå for. Jeg kan ikke lenger spørre om hjelp eller råd for hver minste lille ting, og få hjelp med en gang. Kan alltid spørre familie, men jeg må fortsatt være mer selvstendig. Jeg får ikke maten servert på bordet, den må lages først, det er husarbeid, aktivitet, og masse mer. Ting jeg har sluppet og gjort på 7 måneder. 

Jeg må klare å være alene, starte meg et liv, og ha en plan på mine mål og se det positive i ting jeg gjør. Jeg kan ikke sitte og grave i gammelt grums.  Jeg må komme meg videre, og et mål jeg har til meg selv er at jeg skal kunne se tilbake på denne vanskelige perioden når jeg blir eldre å tenke at jeg har gjort det som var rett og til det beste. Jeg skal sitte igjen og være stolt av meg selv og mine valg på hvordan jeg har løst denne situasjonen jeg har vært igjennom. Jeg kan ikke forvente at jeg skal være fornøyd med alt, men jeg syns det er viktig og prøve og se at jeg ihvertfall har tenkt barnas beste, og gjort det mest riktige for dems del.

Dette er en kamp som vil være lang, men ingenting er umulig, bare man tar tiden til hjelp.

 

Liker