En sunnere hverdag

Så ikveld prøvde jeg og ei venninne oss på noe helt nytt og spennende. Alt laget vi helt fra bund av, og det ble veldig vellykket! Maten smakt helt fantastisk. Så denne oppskriften vil jeg absulutt anbefale til flere.
I uken som kommer skal jeg prøve mange forskjellige ny matretter og håper på at de blir like gode som denne. Det blir spennende å prøve de nye rettene, og jeg håper det blir suksess både for store og små i hjemmet.
Her er oppskriften:
Barbecuesaus:
3 ts ketsjup
25 g (1 liten) sjalottløk
1 hvitløkbåt
1 liten rød chili, renset og
hakket
½ ts kanel
½ ts malt spisskummen
eller karve
1 ts paprikapulver
2 ss balsamicoeddik
170 g kalkunkjøtt
25 g (1/2 liten) rødløk, i tynne ringer blandet salat
1 porsjon bernaisedressing
Bernaisedressing:
25 g (2 ss) matyoghurt
15 g (1 ss) majones
1 ss bernaisesessens eller
estragoneddik
1 ts tørket eller 1 ss
hakket frisk estragon
salt
pepper
Slik gjør du:Bland ketsjup, løk, hvitløk og chili i en food processor, tilsett krydder og eddik og mos det til en tykk saus. Eller bruk stavmikser. Skjær kjøttet i skiver, og bland det i sausen i en frysepose. Knyt igjen posen, og vend godt rundt så kjøttet dekkes av sausen. La det stå til marinering i noen timer, helst over natten. Rør sammen bernaisedressingen, og la den stå fremme i romtemperatur. Stek kjøttet med marinaden på i ovn ved 200 grader, til det har delikat farge og er gjennomstekt, ca. 20 minutter. Kan også stekes på grill. Server kjøttet med løkringer, salat og bernaisedressing.
Kommentarer