En sunnere hverdag

Jeg har valgt og begynne og spise litt sunnere, og variert kosthold. Det er viktig å få i seg godt med riktig og næringsrikmat.

Så ikveld prøvde jeg og ei venninne oss på noe helt nytt og spennende. Alt laget vi helt fra bund av, og det ble veldig vellykket! Maten smakt helt fantastisk. Så denne oppskriften vil jeg absulutt anbefale til flere. 

I uken som kommer skal jeg prøve mange forskjellige ny matretter og håper på at de blir like gode som denne. Det blir spennende å prøve de nye rettene, og jeg håper det blir suksess både for store og små i hjemmet. 
Her er oppskriften:

Barbecuesaus:

3 ts ketsjup

25 g (1 liten) sjalottløk

1 hvitløkbåt

1 liten rød chili, renset og

hakket

½ ts kanel

½ ts malt spisskummen

eller karve

1 ts paprikapulver

2 ss balsamicoeddik

170 g kalkunkjøtt

25 g (1/2 liten) rødløk, i tynne ringer blandet salat

1 porsjon bernaisedressing

Bernaisedressing:

25 g (2 ss) matyoghurt

15 g (1 ss) majones

1 ss bernaisesessens eller

estragoneddik

1 ts tørket eller 1 ss

hakket frisk estragon

salt

pepper

Slik gjør du:

Bland ketsjup, løk, hvitløk og chili i en food processor, tilsett krydder og eddik og mos det til en tykk saus. Eller bruk stavmikser. Skjær kjøttet i skiver, og bland det i sausen i en frysepose. Knyt igjen posen, og vend godt rundt så kjøttet dekkes av sausen. La det stå til marinering i noen timer, helst over natten. Rør sammen bernaisedressingen, og la den stå fremme i romtemperatur. Stek kjøttet med marinaden på i ovn ved 200 grader, til det har delikat farge og er gjennomstekt, ca. 20 minutter. Kan også stekes på grill. Server kjøttet med løkringer, salat og bernaisedressing.

Liker