En tilrettelagt hverdag

Hei! Min hverdag er ulik mange andre sin. Jeg har en helt annen hverdag enn mange på min alder. Jeg bor i en bemannet bolig, men tilsyn hele døgnet og det å være alene kan jeg ikke. Ikke fordi jeg ikke vil eller fordi jeg ikke er moden nok, men fordi jeg ikke klarer å holde kontroll på mine egne impulser og har problemer med å takle opp og nedturer. Alle mennesker har opp og ned turer og dette er helt normalt og et godt tegn, men for noen kan dette bli et problem. For meg er det nettopp sånn. Jeg kan ha en bra og dårlige dager, men problemet et at det kan gå over styr, derfor har jeg et behov for hjelp til hverdagen. Det er mange som lurer på hvordan min hverdag egentlig er. Det fordi det virker som hverdagen min er som alle andre sin. Nå skal det sies at at det er ikke alt som synes utad. Når jeg er på butikk eller en tur i byen osv.

Det har seg sånn at jeg aldri er alene. Jeg har tilsyn så og si hele døgnet. For at jeg skal være i trygge hender og føle at jeg er trygg selv, og ikke gå med all usikkerheten og redselen. Jeg bor i en bemannet bolig. Det vil si at jeg bor i en egen leilighet, men det er flere leiligheter i bygget. Pluss at det er noen som jobber på huset. Den ene leiligheten er altså for de ansatte. Der dem ha overlapping og rapporter, og der dem oppholder seg når dem er på jobb. Alle har forskjellige behov, og i dette innlegget får dere vite om hvilken behov og hjelp jeg har.

Jeg har to personalet på meg hele dagen. Så når dem er på vakt er dem nede hos meg hele dagen. Det vil si at fra jeg står opp til jeg går å legger meg har jeg to personer på meg hele dagen. Som er nede i leiligheten min hele tiden, og er med å finner på de tingene jeg ønsker. Jeg er aldri alene og reiser heller aldri ut alene. Hvis jeg ønsker å reise ut på noe tilrettelegger vi til det også er dem med meg.

Jeg har er system der det er leid inn noen fra heimta. Det er et firma som jobber i hjemmet til folk som trenger det. Det er da 3 faste personer, som jobber hos meg. Det kommer da en på vakt på mandag som jobber til torsdag. Så kommer det en ny en som er fra fredag-søndag og sånn går det. De er da 4 eller 3 dager på meg hele dagen. Pluss at jeg har en fra personalet fra boligen jeg bor i som er på meg. Der er det forskjellig og det kommer helt an på hvem som er på jobb. De jobber vanlig turnius så det vil si at det er 2 forskjellig iløpet av dagen.

Si jeg skal reise ut på kino med noen venner for eksempel så blir da det personalet som er på meg den dagen med på kino. Mange vil kanskje tenke at dette må være slitsomt og kjedelig, og at jeg ikke får noe privatliv, og det kan være sant på mange områder, men for meg er dette et stort behov. Og jeg ser ikke på det sånn lenger. Dette er tiltak som har blitt iverksatt for at jeg skal være trygg. For at jeg skal kunne ha noen rundt meg, som jeg er trygg på til en hver tid. For at de rundt meg skal vite at jeg er trygg og for at jeg selv skal få hjelp til å håndtere disse settingene. For at alle skal vite at jeg kommer hjem igjen, at jeg ikke har fått i meg noe jeg ikke burde osv. Dette er rett og slett for mitt beste og dem rundt meg.

På natt er det kun en på vakt på hele huset, men da tilpasser vi natten utifra mine behov den dagen. Det vil si at noen kvelder er jeg nede og legger meg alene, mens andre kvelder kan det henne den personen som er på jobb er med meg ned til jeg sovner. Dette alt fra hvordan dagen min har vært. Dette kan virke som at vil virke litt kunstig og unormalt, men det blir egentlig ikke det. Vi lager middag sammen og spiser sammen, vi finner på ting og prøver å gjøre hverdagen så best som mulig ut ifra formen min. Jeg kan skrive et innlegg senere om hvordan denne tilpasningen har fungert for meg og hvordan tilvenningen inn i denne hverdagen var for meg om dette er et ønske, men det er sånn min hverdag er å jeg må leve ut ifra den. Sånn er det å det må jeg bare godta! Og håper selvfølgelig folk også klarer å godta dette.

Liker