Er du en som sliter med vanskelige tanker og følelser?

Det å slite med vanskelig tanker og følelser er noe alle menneske opplever igjennom livet. Det kommer perioder der ting er vanskelig. Det kommer perioder hvor ting er veldig flott og fint, og kanskje til og med fantastisk. Også kommer det også perioder i livet der ting er ok. Sånn er verden. Sånn er det å leve. Sånn er det å være menneske. Livet er hardt og brutalt, men livet er også flott og fantastisk. Noen ganger kunne jeg ønske at alt vondt i livet bare kunne blitt kastet bort, men det er ikke mulig. Vi mennesker må forholde oss til de periodene i livet som kommer, og finne en fornuftig måte å håndtere dette på.

Men hvordan skal du egentlig håndtere vanskelige tanker og følelser? Det er det ingen fasit på. Alt kommer an på deg som som person, situasjonen du er i og hvordan du velger å gjøre det. Det høres kanskje rart ut når jeg skrivet til deg at du kan velge hvordan du vil gjøre det, men det er et valg du alltid har. Du vil kanskje tenke nå at nei jeg har ikke et valg. Det skjønner jeg for der har jeg vært mange ganger, og er fortsatt mange ganger der.

Det er mange ganger ting skjer så fort i kroppen at du ikke føler du har noe valg. Ting som skjer i kroppen, følelsene og tankene kan snu på 1 sekund, og da vil du naturligvis gå i et forsvar. Men hvis du vil øver på å stoppe opp når du kjenner et ubehag i kroppen, og prøver å tenke og kjenne etter hva som skjer i kroppen din. Vil du etterhvert lære deg å håndtere ubehaget, eller lære deg å leve et liv med den smerten du bærer på i trå med de verdiene du har i verden. Dette er ikke enkelt. Men det å legge merke til hva som skjer i kroppen og til tross for smerten eller ubehaget velge å gjøre noe konstruktivt med det er noe som helt klart vil hjelpe deg på veien videre.

Når jeg skriver dette innlegget kan det høres veldig enkelt ut, og det er det ikke. Det er noe som krever mye av deg selv der og da, men tanker og følelser er ikke farlig. Det kan føles farlig for deg der og da. Men tanker og følelser kan ikke skade deg. Det er selvdestruktiv handling som skader deg. Alle mennesker kan ha godt av å jobbe med dette. Stoppe opp å kjenne på hvilken følelser, ubehag, tanker som dukker opp og hva som skjer i kroppen. Dette gjør at du kan skape en erfaring om at det ikke er farlig, og du kan også lære deg å kjenne kroppen bedre.


Liker