Er ikke desember hektisk nok fra før?

Endelig er det desember og vi kan begynne å telle ned til jul. Hva er vel ikke bedre enn å starte dagen med å sitte under et godt og mykt teppe, men strikketøy og gløggen i hånda å se på NRKs julekalendre. Det er først etter denne rutinen at dagen virkelig kan starte. Med alle de hektiske tingene man bare MÅ gjøre før jul.

Det skal bakes kaker, handles mat, ordne pakker, pynte, vaske, planlegge, få inn julestemningen og til slutt la julefreden senke seg. Mange ser for seg en koselig og rolig desember som kun skal nytes, men sannheten er vel egentlig at for de fleste så er dette den mest travle og stressene tiden av året. Alle sier hvert år: "Neste år skal jeg være tidlig ute med julegaver, slik at jeg slipper og stresse med dette i siste liten" Men hvert år går 89% på sammen smellen igjen. Og har selvfølgelig glemt at det egentlig er lurt og å starte med juleforberedelser litt tidligere.

Men desember kommer hver år, og selv om vi glemmer disse tingene går desember fortsatt framover, og ting faller på plass til slutt. Selv om desember skal være en koselig måned, er det nok mange som syns det er godt når denne måneden er over, og man endelig kan senke skuldrene litt. Jeg selv er alltid tidlig ute med julegaver, men kan likevel ta litt vann over hode, og jobber iherdig med å få ferdig det siste før jul.

Og så går måneden og du kommer brått på at du ikke har funnet juleantrekket, og da er det bare å snurre seg rundt igjen å finne den perfekte kjolen, genseren, jakka eller skoene. Og selv hvor fullt klesskap vi har er det aldri det vi leter etter eller vil ha på oss. Vi finner alltid på en unnskyldning "Men den brukte jeg i fjor" eller "Den er jo ikke akkurat passe til jul"

Jeg vet ikke med dere meg jeg har alltid en liten gave under treet fra meg selv til meg selv. Hva er vel ikke morsommere enn det. Når du sitter der sammen med familien din og åpner gaver også plutselig kommer det fram en julegave fra deg selv, og da får du jo akkurat det du ønsket deg, jeg syns dette er en litt morsom twist å ta. Og det viktigste av alt er å late som du ble kjempe overrasket over hva du fikk i gaven fra deg selv for da får du stort sett alle til å trekke litt på smilebåndet.

Helt tilslutt lurer jeg på hva nettopp du liker med desember? Har du noen tradisjoner? Kjenner du deg igjen i noe av denne beskrivelsen? Det gjør i hvert fall jeg!

Liker