Fødselen

Hei siden jeg skriver om svangerskapet mitt på denne bloggen, tenkte jeg at jeg skulle skrive et lite innlegg om da jeg ble født. For jeg ble født litt fortidlig.

Alt starten den 13. mars 1997. Da jeg ville ut og komme til verden. Det var 3 månder før mammas termin, så det var egentlig alt for tidlig, men jeg ville ut. Jeg ville ikke ligge inne i den trange magen til mamma. Så mamma ble sendt på sukehuset og jeg ble tatt ut med keisersnitt. Som sakt ble jeg født 3 månder fortidlig. Det er jo ganske mye fortidlig. Men alt gikk bra.

Jeg var ikke akkurat så veldig stor når jeg ble født, jeg var bare 35cm og veide ca. 1365g eller noe, men er litt usikker på vekten. Legene så jeg var stor iforhold til hvor mye fortidlig født jeg var. Men måtte jo ha hjelp til å puste og sånn på starten, fordi jeg var jo ikke helt ferdig utviklet. Så den første tiden lå jeg i en kuøse. Den skulle holde meg varm, og jeg fikk masse lednineger og slanger på meg som skulle hjelpe meg med forskjellig ting. Den ene skulle hjelpe meg på å puste, og en annen skulle hjelpe meg med å spise (få i meg næring). Og masse forskjellig.

Vi måtte være på sykehuset i 2,5 måned etter at jeg hadde kommet til verden, og jeg tror mamma var ganske glad da vi endelig fikk reise hjem. Men vi fikk mange besøk til sykehuset i ettertid også. Dett kom av at jeg ikke fikk puste. Det var noen ganger mamma våknet midt på nattan av at jeg var het blå i ansiktet, fordi jeg ikke fikk puste. Og da var det bare og komme seg på sykehuset. Men alt gikk bra og jeg ble fort stor. Og ting ble bedre og bedre. Selv om ting var litt hektisk når jeg var liten.

-Her har dere litt historie om min fødsel.

- Noe spesielt dere vil jeg skal blogge om?

-EmilieAuli-Liker