Fødselsdeprisjonene har tatt meg

Det å føde og få et nytt barn trenger ikke alltid å være like enkelt. Det kan følge med en tung og vanseklig tid selv om du er lykkelig og stolt over å ha fått et nytt barn til verden. Men Sarah-Isabell gikk ting veldig fint etter fødselen. Jeg hadde selvfølgelig noen dager som tårene trillet veldig lett, men det tror jeg nesten alle opplever. Denne ganger har ting godt litt lengere.

Det er egentlig litt vanskelig og forklare helt hvordan jeg føler det. Men fødselsdeprisjoner kan komme av for mye stress, og at du ikke retter og hvile. Etter jeg fikk Thea-Aurelia var det mye jeg skulle strekke til på. Jeg ville fullføre skolen, møter i alle rettninger, oppfølging av Sarah-Isabell og Thea-Aurelia, pluss oppfølgning av min egen helse. Det  har rett og slett blitt formye ting jeg skal trekke til at kroppen ikke har fått hvile og jeg har blitt veldig sliten. Samtidig var det et langt svangerskap med mye vondt og kroppen var veldig sliten etter svangerskapet. 

Alt stresset har gjort at jeg har fått noe dem kaller svangerskapsdeprisjoner. Det er ikke sånn at du føler deg trist heletiden, men mye av tiden. Jeg er trist på en litt annen måte, og mest trist når barna ikke er til stede. Det å ha barna rundt meg er veldig godt. De får meg til å smile og føle at ting er bra. Samtidig sitter jeg alltid med den følelsen at du ikke er bra nok, at jeg ikke strekker til dit jeg skal, og kroppen er veldig sliten. Føler meg også fort veldig alene, selv om Martin er her og hjelper meg, er det ett eller annet som gjør at jeg til tider kan føle meg alene. Det er ikke noe lett og slite med fødselsdeprisjoner, fordi det er mye jeg kan være lei meg for, uten å vite helt hva jeg er lei meg for, jeg er bare lei meg. 

Heldigvis er det hjelp og få til sånne ting. Heldigvis blir det tatt tak i med en gang, så jeg skal komme meg ut av det med en gang. Takk for at det nå blir tatt en test 8 uker etter fødselen. Jeg skal komme meg ut av det.

 

Liker