fødselshistorien

Det var Mandag 25.januar og jeg dro inn på sykehuset klokka 09:00 for å bli satt igang. Når jeg kommer på sykehuset blir jeg satt rett på en CTG som er helt fin. Så får jeg tildelt et rom inne på føden. Det blir tatt urinprøve og blodprøver. Klokka nærmer seg 10-halv 11 og legen kommer endelig inn for å skjekke livmorhalsen min. Ut ifra hva hvor moden livmorhalsen min var skulle han ta en vudering på hvordan fødselen skulle settes igang. Da han skjekket var livmorhalsen ca 4 cm åpen og han valgte da at jeg kunne begynne på tablettene, og ikke ballong.

Han satt inn tabletten og jeg fikk en ny CTG registrering, og måtte ligge stille på ryggen eller siden i 2 timer, før jeg fikk opp og gå fra senga. De to timene var to lange timer, heldivis mer mamma med meg og holdt meg med selvskap. Vi snakket, strikket og spiste litt, mens timene skulle gå. Når de to timene endelig hadde gått var klokken halv 1 og det var middagstid på sykehuset. Så vi gikk derfor å spiste middag.

Timene gikk og ting holdt seg ganske rolig, litt modningsrier begynner etterhvert og jeg orker derfor ikke å sitte så mye stille, så det blir mange turer fram og tilbake i gangen. Ting holder seg veldig stabilt og det er ingen fødsel som nærmer seg enda. klokka går og begynner å nærme seg halv 3-3 ting er fortsett i samme stadige, og jeg regner med at dette kan ta litt tid. Regner med jeg kanskje ville føde iløpet av kvelden/natten.

Så begynner klokka og nærme seg 3, og ting begynner å gjøre litt mer vondt og jeg vet ikke helt om jeg skal gå eller stå i ro. Vi ringer på i alarmen og det kommer en jordmor inn, jeg forklarer ståa og hun tilbyr meg en dusj eller en varmepose. Jeg viste ikke om jeg klarte og dusje så jeg sa jeg ville ha en varmepose. hun går og henter det og kommer tilbake, etter hun hadde godt igjen ble ting så vondt at jeg fant ut at jeg bare måtte prøve å gå i dusjen.

jeg gikk i dusjen og det var helt fantastisk, en varm dusj lindret veldig på smertene, jeg står i dusjen og klokka nærmer seg 15:20 ting begynner å dra litt på og jeg merker at jeg må gå ut av dusjen. Jeg kommer meg ut av dusjen og får kledd på meg litt, også begynner det å presse igjen. Jeg står bøyd over senga og gynger fram og tilbake, pressingen gir seg, og jeg rekker å slappe av i kanskje 1 min. Så begynner det igjen. Da ber jeg mamma ringe på for pressingen ble bare værre og værre for hver gang.

Jordmor kommer inn igjen og sier at hun skal skjekke livmorhalsen mi, og hun finner ut at den nå er 5cm åpen. Hun går til vaktrommet og sier at jeg skal bli flyttet over på en fødestue, men at jeg bare er 5cm åpen så vi har fortsatt litt tid. Hun kommer tilbake og de får meg etterhvert opp i sengen og jeg blir kjørt inn på fødestuen, og det presser veldig på.

Halv 4 er jeg inne på fødestuen og jeg kommer meg over i fødselssenga, får lystgass og jordmor skjekker at alt går fint. TIng går utrolig fort, men jeg er enda ikke 10cm åpen. Jeg ligger og presser litt, og får noen pauser av og til. Jordmor ser at pulsen til Thea-Aurelia begynner å bli lavere fordi ting går så fort. Klokka er nå 15:40 Og hun velger derfor å ta vannet sånn at det ikke blir noen komplikasjoner. Jeg presser et par ganger og 15:42 var lille Thea-Aurelia ute. En veldskapt liten jente ligger nå nyfødt i armene til mamma, og en stolt mamma ligger og studerer sitt nyfødte barn.

Siden ting gikk så fort rakk jeg verken og si ifra til Martin, og han hadde heller ikke rekt å komme seg opp på sykehuset, så når fødselen er frdig ringer jeg han for å fortelle at han hadde blitt pappa. Fødselen gikk utrolig fort, og når fødselen var ferdig satt jeg egentlig å bare ventet på at fødselen skulle begynner, for i det fødselen min begynte så var jo alt over igjen. Alt gikk fint og vi slappet av litt på fødestuen før jordmor kom for å vaske, veie og måle lille Thea-Aurelia.

Liker