Følelser kan være vanskelig

Følelser er noe alle har. Men hvordan man skal håndtere følelser som kommer er kanskje et større problem noen ganger. Mange følelser tenker vi kanskje ikke over, mens andre følelser er gode og noen følelser er kanskje ikke som du trodde. Det så skulle forholde seg til sine egne følelser er ikke alltid lett. Vi alle opplever i løpet av livet å ha følelser som ikke samstemmer med det man forventer seg. Du tror og forventer at du skal bli glad, men så blir du heller kanskje lei deg eller sint, eller får en helt annen følelse enn forventet. Hvordan står man i disse situasjonene, og hvorfor skjer dette?

Vi alle mennesker har følelser. Når vi vokser opp lager vi oss et følelses mønster ut fra hva vi opplever gjennom livet. Følelser er der for å skape reaksjoner i livet ditt både på godt og vondt. Vi alle mennesker har masse følelser igjennom en dag. Noe som er helt normalt. Vi reagerer på alle ting som skjer rundt oss i løpet av en dag. Men tusenvis av følelsene vi har igjennom en dag tenker vi ikke over en gang. Vi tenker ikke over at vi har hatt så mye følelser som vi faktisk har hatt. Noen dager er mer følelsesladd og vanskeligere å takle.

Men som jeg skrev så kan vi oppleve og ha få andre følelser i visse situasjoner som vi ikke forventet. Og det å klare å håndtere dette er ikke alltid like lett. Jeg er en person som er veldig sensitiv, har veldig mye følelser jeg ikke har kontroll over. Kan ofte kjenne på en skuffelse, og et sinne over følelser jeg får fordi de ikke er som forventet. Det å stå der å egentlig føle at jeg skulle vært glad, men i stede blir jeg så sint eller lei meg. Det med følelser er overhode ikke en enkel ting å forholde seg til og det skal det vel heller ikke alltid være. Det er en grunn for at vi har følelser og dette må vi forholde oss til uansett om vi vil eller ikke. Det er en grunn for at de er der, og selv om de ikke alltid er like lette å ha der alltid så er de der for en grunn.

Verden hadde ikke vært et godt sted om vi ikke hadde hatt følelser. Da hadde vi sittet her, men masse mennesker og dyr som ikke brydde seg om noen ting. Det høres noen ganger godt ut å ikke ha noen følelser, men de er der for en grunn. Uten følelser er vi ikke lenger mennesker.

Liker