Fotogleden er tilbake igjen

Jeg har alltid likt å ta bilder. Og kan holde på med dette i flere timer, uten å merke at tiden går. Det å teste nye måter og bruke kreativiteten. Det å få bra bilder og kunne sitte å finpusse på lys, kontraster osv. Men mens jeg har bodd under bemanning har den hobbyen lenge ligget på hylla. Jeg har tatt masse bilder mens jeg har vært der også, men gleden og gnisten over det å ta bilder har ikke vært like stor.

Det å ha gleden og gnisten over ting når jeg bodde under bemanning var ikke alltid like lett. Uannsett hva jeg drev med var det med to personer som skulle passe på. Friheten i livet går på veldig mange måter bort da. Det kunne være gøy å ta bilder, men ikke så mye mer enn gøy, samtidig spilte formen inn, hvem som hva på jobb, og hvor trygg jeg følte meg. Jeg er en veldig forsiktig jente på mange måter, så når jeg skulle ta bilder låste jeg meg veldig til hvem som var på jobb. Det gjorde at jeg ikke klarte å dra fram ting jeg trivdes med når som helst, som igjen gjorde at når de riktig folka var på jobb ble det mer en ting jeg følte jeg måtte gjøre.

Nå som jeg har flyttet ut sammen med Christopher, merker jeg at gleden har kommet mer tilbake. Jeg tar ikke lenger bilder fordi jeg føler jeg må, men heller fordi jeg har lyst igjen. Jeg vet at hvis jeg ikke orker idag, kan jeg ta det en annen dag. Jeg vet at uannsett når jeg velger å gjøre det, så er det ingenting som gjør meg utrygg eller ukomfortabel. Jeg styrer nå hele hverdagen min selv, og klarer å ha gleden over mange ting jeg egentlig har lagt til sides.

Det er ekstremt godt å kunne kjenne på en frihet igjen. Det å ikke stresse med hvem kommer på jobb i morgen og hvem må jeg forholde meg til? Gå rundt med masse innestengt energi, frustrasjon og sinne. Jeg føler jeg har mer plass til alt nå. Både til hobbyer, tanker, følelser og hverdagen.

Det er også ekstremt godt at Christopher engasjerer seg så mye i det jeg liker å drive med. Han er med, og vi gjør ting sammen. Det syns jeg er ekstremt godt. Når jeg skulle flytte ut av den bemannede boligen gikk jeg og Christopher i innkjøp av fotostudio utstyr, som gjør at jeg også kan ta litt mer profisjonelle bilder. Jeg kan sette opp lyssetting om jeg vil og jeg kan ta bilder med læret bak. Så igår var det endelig mulighet for å dra fram fotoutstyret og prøve det ut. Ble veldig fornøyd med bildene vi fikk. Samtidig som det var ekstremt godt å glede seg over det igjen.

Liker