Husk at du er du

Det å leve med psykisk lidelser i dagens samfunn skulle man egentlig tro at ikke var et stort problem, men det er ikke før du er psykiatrisk pasient du faktisk skjønner hvor tabu belagt det faktisk er idag. Man skulle tro vi hadde kommet litt lenger nå i 2021, at folk hadde hatt en litt mer forståelse for hva det innebærer, men dessverre er det et veldig tabutema den dag idag.

Det er synd at folk ikke tørr og si ifra når ting blir for tøft. Det er synd at det er så vanskelig å si ifra når ting blir for mye. Mange føler kanskje at man ikke føler seg forstått. Mange føler seg helt sikker dum, og tenker at dette er bare en fille sak, men det er ingen fasit på hva som er et problem. Er det et problem for deg så er det et problem for deg. Du er fasiten, ingen andre.

Vi er mennesker som opplever ting på forskjellig måter. Og ingen reaksjon er egentlig feil. Men man kan selvfølgelig lære seg å leve med det vanskelige, men det kan være vanskelig det også. Det er ikke gjort på 123. Men husk alltid at om du er en som sliter med vanskelig tanker og følelser så er det ingenting som er dumt. Du er du og det du bærer på er det du som bærer på ikke alle andre.

Mange tror også kanskje at man kan kjenne seg igjen i hverandre når man har en helse utfordring og det er veldig sant. Det er mye likheter, men likevel så mange forskjeller. Forskjeller er at du har din historie og jeg har min utfordring. Jeg har min bagasje, du har din bagasje. Men husk det er aldri feil å be om hjelp, det er ingen fasit på hva problemet er. Du er et menneske, ikke glem det. Alle har en bagasje!

Liker