Hvem begynner med julegaver i mars?

Mange år har jeg lurt på hvorfor folk starter med julegaver så tidlig. Når en jul akkurat er over begynner folk og kjøpe nye. Det er planlagt til hver minste lille detalj. Jeg husker jeg syns det var tull og begynne med det så tidlig, og at folk klarte og finne på gaver igjen så fort. Jeg brukte ofte flere måneder på å finne ut hva jeg skulle gi til folk, og når det var planlagt tok det fort 1-2 måneder før jeg i det heletatt begynte å kjøpe det. Det er sånn man tar for seg i november. Og har i alle år gjort det sånn. Men i år er det anneledes. De fleste familier syns det er alt for mye utgifter den tiden, og mange har egentlig ikke rå til det. 

Jeg er en av dem som ikke har allverden med penger å bruke på julegaver og ihvertfall ikke alle de utgiftene det blir i julestruden. Og det gjør at hvert år er jeg helt avhenge av å få noen kroner i julegaver, noe som er utrolig dumt. Og det å ikke ha rå kan jo også for noen føles veldig ubehagelig, men hvorfor skal det egentlig være så stort "press" på det. Jeg vet ihvertfall for min del er det ikke om å gjøre å få mest gaver, men kose meg med familie. Og det tror jeg mange andre også tenker, men for deg som sitter der og vet at du ikke har råd føles det nok ikke sånn for. Det kan kommer tanker som oi, hun har kjøpt så fin gave til meg, og til de andre. Men det skal ikke være noen skam at du ikke har mulighet. Julen skal være kos for alle og en hver, med god mat og bare kose seg med familien.

Jeg er en av dem som ikke har allverden av penger og spesielt ikke i julen, men i år har jeg gjort noe lurt. Jeg begynte med julegaver i mars, og er nå så godt som ferdig med julegaver til de fleste. Jeg trenger derfor ikke å punge ut med masse tusen i november/desember, fordi jeg har fordelt det gjennom hele året og vips ble ikke julegavene så dyre. Samtidig har jeg også laget de fleste gavene selv, noe som igjen gjør at jeg sparer penger. Jeg kjøper inn det jeg trenger av matrialer, og vipps så har jeg 3-4 julegaver for kanskje 200,- og det er noe som betyr noe, noe jeg har lagt hjerte og sjel i. Og det vil jeg virkelig anbefale deg som kanskje ikke har noe særlig og kjøpe julegaver for, alt trenger ikke være så dyrt og flott, en hjemmelaget fin gave er like mye hvert, hvis ikke mer. Og familien vil antagelig bli glad uansett.

Er det noen som trenger tips til hjemmelaget julegaver så legg igjen en kommentar så kan jeg legge ut mer om det med tiden fram mot jul

Liker