hvis man kan skru tilbake tiden

Mye har skjedd siden jeg ble gravid i en alder av 16 år og fram til nå. Livet mitt gikk fra å være bra til så snu helt om. Og hele bakken under meg falt fra hverandre. Mange ganger tenker jeg "er det noe annet jeg kunne gjort, for at ting skulle vært annerledes". Dette kan være en litt skummel tanke. For jeg må egentlig bare godta at sykdom kan man ikke noe for.

Jeg ba om hjelp og gjorde deg jeg kunne for å få den hjelpen jeg trengte. Men det å ha usynlig sykdommer kan by på utfordringer. Det er ikke alltid like lett å bli forstått. Det er ikke alltid like lett og få den hjelpen man faktisk trenger fordi det ikke er synlig. Men tankene om at jeg kunne gjort ting annerledes kommer likevel. Kunne jeg vært mer bestemt på å få hjelp? Kunne jeg jobbet hardere? Mange tanker kommer stadig inn i hode, men samtidig vet jeg at jeg ikke kunne gjort så mye forskjell. Jeg ba om hjelp, jeg var åpen om situasjonene min, og at det da ikke ble tatt tak i før det var for sent kan jeg ikke gjøre noe med nå.

Jeg gjorde mitt, jeg sendt inn nye bekymringsmeldinger selv for å få den hjelpen jeg trengte, men det var lett og si at barna hadde det flott og fint. Og det er kanskje der problemet kom. For jeg viste hvordan jeg skulle behandle jentene mine. Jeg viste hvordan mamma rolle jeg skulle ha. Jeg viste hva jentene trengte og strakk meg etter det hver eneste dag. Men selv om jeg viste hvordan jeg skulle være mot jentene og hvordan jeg skulle være som mamma. Hjalp ikke det når helsetilstanden bare raste nedover.

Jeg skulle ønske jeg klarte og bygge meg opp igjen. At jeg klarte og bite tennene sammen. Jeg klarte det i starten, men etter en hvis til sprekker det. Og det ble presisert mange ganger. Det ble helt klart sagt flere ganger, men igjen det å klare å sette seg inn i problemer man ikke ser er ikke lett. Og jeg har jeg full forståelse for. Ja ting kunne hver gjort annerledes. Jeg kunne kanskje blitt hørt mer, men dette var vanskelig for de fleste og sånn ble det. Nå må jeg bare godta situasjonen, selv hvor tøft det kan være til tider.

Liker