Ja, jeg er gravid

Hei alle sammen. Jeg får mye spørsmål om jeg er gravid både på nett, skolen og fritiden. Svaret er ja jeg er gravid. Og jeg og kjæresten min har valgt å beholde den. Jeg er nå 10 uker på vei. Jeg får veldig mye forskjellig spørsmål som for eksempel:

  • Skal du beholde den når du er så ung?
  • Hvordan skal du klare deg økonomisk?
  • Hvor skal du bo?
  • Hva skal du gjøre med ungdomstiden?
  • Hva gjør du med utdanningen? Osv..

Og ja jeg skal beholde den selv om jeg bare er 16år. Det er en avgjørelse jeg ikke angrer på. Vi var veldig usikre på hva vi skulle ta i starten, og vi fikk mye dritt slenging, men det måtte vi bare heve oss over. Vi måtte finne ut hva vi ville, hva vårt valg var. Og vi fant ut at selv om vi er unge kan vi bli gode foreldre. Og det er et ansvar vi jærne vil ta på oss nå som vi er i situasjonen.

Det økonomiske får vi støtte og hjelp til og det er ikke sånn at folk regner med at vi har god økonomi når vi er 17 og 16år. Men vi får støtte og hjelp til det økonomiske og det er vi veldig glade for.

Jeg kommer til å bo hjemme til jeg og kjæresten min har god nok økonomi til å bo for oss selv. For vi ser at vi har ikke mulighet til å flytte sammen enda. Oså tror jeg det er greit at mamma kan være her til søtte for meg den første tiden. Så jeg kommer til å bo hjemme til jeg og kjæresten min har økonomi til det.

Ungdomstiden er jo selvfølgelig noe vi mister. Vi kan ikke reise ut på byn og feste. Vi må faktisk takke pent nei til det. Men jeg menner det at det er ikke noe du trenger i livet. Jeg har i hvert fall ikke behov for å reise ut på byn og drikke med drita full. Mange mener det er noe du må ha med og at ungdomstiden er SÅ viktig, og det er den sikket også, men jeg får en ungdomstid jeg også bare på en litt annen måte enn dere andre. Men kanskje den ungdomstiden blir like bra som de som ikke har en unge. Jeg er veldig klar for å miste den tiden jeg har hatt til nå og heller få et ansvar og må være hjemme og ikke kan reise ut med venner. Jeg tror dette går fint.

Utdanningen min skal jeg fortsatt fulføre, men jeg må ta meg et friår. Når ungen er 1år og kan begynne i barnehagen skal jeg begynne på skole igjen. Også det året jeg går hjemme med ungen tror jeg at jeg skal gå prevatist i 1-2 fag. For å få fullført den, så skolegangen skal jeg få iboks bare 1 år senere. Og tror jeg kommer til å klare å fullføre dette skoleåret her.

Jeg vet folk har sine menninger om dette valget jeg har tatt, men nå er valget tatt og folk må respektere dette.

-Emilie Auli-

Liker