Jeg er ikke emilie

Jeg har slitt psykisk i mange år. Dette fører med seg endel utfordringer det også. Ikke bare det at livet har vært tøft, at du har vært under psykiatrien over så mange år. Men folk begynner også å behandle deg som den "syke". Selv om jeg kanskje har en dag der jeg føler ting er greit og til og med bra så er jeg fortsatt "syke Emilie". Det er helt klart en vanskelig ting å forholde seg til.

Ja jeg er kanskje ikke frisk, men jeg blir heller ikke noe bedre når folk går rundt å ser på meg som "syke Emilie" og ikke bare Emilie. Ja jeg er en person med problemer, jeg har mine utfordringer i hverdagen og til tider renner begeret mitt over noe som medfører at jeg trenger mer hjelp, men jeg er fortsatt Emilie. Og det å få lov til å være Emilie, og det å bli behandlet som Emilie er så utrolig viktig.

Det er ikke en god følelse å bli behandlet eller sett på som syk. Det fører til at man skaper seg noen tanker i hode som ikke er bra. Det å få være seg selv, og til tross for problemene likevel få lov til å være seg selv er så utrolig viktig. Når du hele tiden blir sett på som syk kommer de negative tankene, er jeg egentlig bra nok? Hva har jeg gjort feil? Vil jeg noen gang bli Emilie igjen, eller vil jeg alltid bare være "syke Emilie"? Det er mange ting som skjer med oss mennesker når andre ser på oss på en annen måte enn vi ønsker å bli sett som. Det er sånn vi er. Vi er mennesker å i nåtidens er vi mennesker veldig opptatt av å passe inn. Ha det fantastiske liv. Se perfekt ut. Og ikke minst få være den beste versjonen av seg selv.

Jeg har en lang vei å gå før folk ser på meg som den "friske Emilie" jeg ønsker dem skal se på meg som. Men jeg håper jo at jeg klarer å klatre meg sakte framover og etterhvert oppnå dette, samtidig har jeg hatt problemene mine så lange så jeg tror det å kan være vanskelig for folk rundt meg og legge bort "syke Emilie" selv om jeg kanskje har blitt bedre. Men uansett er det viktig å bli møtt med et likeverdighet. I noen tilfeller må folk klarer å se bort ifra "syke Emilie". For ja jeg har problemer og utfordringer i hverdagen, men jeg er så mye mer enn bare det. Jeg er også er person og et menneske.

Liker