Jeg er ikke en dårlig mor selv om jeg er ung!

Hei alle sammen! Når har jeg lyst til å skrive et liten innlegg om en ting som irriterer meg veldig. Det er rett og slett det dummeste jeg seg. og blir egentlig veldig skuffet over de som i det heletatt tørr og påstå noe sånt.

For iløpet av svangerskapet mitt har jeg lagt merke til veldig mange voksne som mener at vi som er unge og gravide ikke kan bli like gode mødre som de som får unge når de er mellom 20-30 år. Det syns jeg rett og slett bare er tull for en jente på 16-17år kan bli en like god mor som en på 40. i noen tilfeller kan også en mor på 17 være bedre enn en mor på 25.

Jeg menner det at alle kan være en god mor uannsett alder. Det kommer helle på hvordan du er som person. Det er folk som er 16-17år som er klare for å ta det annsvaret det vil være og ha en liten unge, og det er noen som ikke er klare for det. Men jeg syns det er helt feil når voksne folk dømmer de unge gravide før de idet heletatt har sett hvordan personen er, eller sett hvordan de behandler barnet.

Om du er førstegangsgravid som 16åring eller 25åring så tror jeg du har et like stort spørsmålstegn på hvilket stort annsvar du vil få, og hvor mye livet dit faktisk kommer til å forandre seg. Ja du har kanskje mer erfaring, men det betyr ikke at du vil bli en bedre mor. Og jeg syns det er helt på tryne at godt voksene mennesker skal sitte og rakke ned på unge mødre. De burde være voksne nok til å ikke holde på sånn. Syns rett og slett det er skremmende og se kommentarer på nettet av voksne mennesker som rakker ned på unge mødre. For selv om du er ung kan du være en fantastisk mor!

Jeg er selv ung og gravid og jeg er stolt av det. Ja det er tidlig men jeg er klar for å ta det ansvaret som vil komme. Og jeg tror ikke selv jeg kommer til å bli en dårlig mor bare fordi jeg er ung. Jeg tror jeg kommer til å bli en god mor som de aller aller fleste blir. Og jeg vil si en ting til dere som er unge mødre. Dere kan være like gode mødre som en på 20-30 år. Det du selv som styrer hvor god mor du vil være. Ikke la folk rakke ned på dere fordi dere er unge foreldre. Bare gjør den jobben dere har tatt på dere og ta det ansvaret som dere valgte. Og vær stolt over valget du tok. For det er ikke et valg du kommer til å angre på. Du er enestående husk det!

Hvis du er enig i det jeg skrev i dette innlegget så trykk på lik eller del knappen under.

-EmilieAuli-
Liker