Jeg møtte på veggen

Noen ganger her på BET-seksjon møter man veggen. Man klarer kanskje ikke møte opp til programmet. Ting blir vanskelig og det er helt naturlig og helt greit. Det å følge et så intensivt behandlingsløp er vanskelig og det krever mye av de som er på BET. De to siste dagene har vært litt sånn for min del. Det har krevd mye av meg. Det har. vært både fysisk og psykisk krevende. Dette er helt klart være mye mer merkbart disse to dagene.

Det har vært hardt å møte opp på opplegget, og noen ting har jeg heller ikke klart å møte opp på. Jeg kan kommet meg til døra på rommet men ikke kommet meg ut av rommet. Jeg har stått opp tenkt at nå skal jeg ordne meg, men stått opp og bare sittet her. Denne intensive behandlingen er helt klart veldig tøff. Samtidig er det viktig for meg å få en forandring i hverdagen. Det er viktig for meg å komme meg videre. Så dette var noe jeg følte jeg måtte ta tak i. Jeg er jo ikke her for å gå i sammen sporene jeg har gått i over flere år. Jeg er her for å skape en forandring i hverdagen.

Idag var dagen jeg valgt og ta et riktig skritt. Etter å ikke ha klart å møte opp til flere møter valgte jeg å ta tak. Så idag valgt jeg å gå ned og si ifra og få en samtale der vi kunne snakke om dette. Jeg valgte å gå imot frykten og angsten min å gå å be om en samtale. Noe jeg håper var nyttig for meg.

En ting som jeg merket trygget meg er at dette ikke er unaturlig. De fleste som kommer til BET opplever dette i løpet av oppholdet. Men da er det å jobbe med hvordan skal man klare å snu dette. Hvordan skal man klare å gjøre en endring. Det er jo klart at jeg ønsker en endring siden jeg valgte å gå å ta det opp med personalet på jobb. Så nå idag blir det å finne ut hva er det som gjør at jeg velger å ikke møte opp. Hvilken følelser er det jeg får når jeg er på vei men ikke klarer. Det blir en liten kartleggings oppgave til meg selv, og det er jo også der nøkkelen vil ligge.

Her på BET møter man mange utfordringer på veien, men det er også sånn du finner nøkkelen til nye veier. Det å stå imot frykten og angsten samme hvor stor den er vil gjøre at man finner nye veien. Det høres kanskje rart ut men det er faktisk sant. Man må stoppe opp å vurdere skal jeg velge å flykte eller skal jeg velge å gå imot frykten. Og jo flere ganger vi mennesker går imot frykten jo mer lærer vi oss å håndtere frykten.

Liker