Jeg sa aldri at det var lett

Det å være åpen om sykdom, og vansker du har i livet er på ingen måte lett. Jeg har valgt å dele og skrive om det nettopp fordi jeg mener det er så sykt viktig. Noen må snakke. Men det å snakke om problemene sine er på ingen måte lett. Og mange tenker kanskje da hvorfor jeg velger å dele, min historie. Og det skal jeg forteller dere. Jeg syns psykisk helse skal fram i lyser. Jeg mener dette er et veldig viktig tema. Det å skrive om det på nett er en ting. Det kan by på utfordringer og vanskeligheter, men det er enklere å skrive på nett, enn mange andre situasjoner jeg kommer inn på i løpet av hverdagen.

Jeg tror det jeg syns er det vanskeligste av alt er å dele om meg selv rundt venner og familie. Mye av familien vet jo så det er jo ikke så mye jeg trenger å informere dem. Men til venner må jeg jo forklarer at jeg har to stk med meg til en hver tid, og det er ikke en enkel oppgave alltid. Selvfølgelig er det noen det er enklere å gjøre det med, men det er mange jeg syns det er veldig ubehagelig å fortelle det til.

Det handler om hvordan folk reagerer, eller kanskje min frykt for hvordan folk reagerer. En ting er at jeg skriver om det på bloggen, og de vennen tenker kanskje ikker så stor over det før jeg faktisk skal finne på noe med dem. Det er lettere å lese om det og tenke at sånn er hverdagen hennes, men idet man faktisk skal finne på noe er det mange som glemmer å tenke på at jeg må ha med meg personalet når jeg skal ut på ting. Det kan jeg på mange måter skjønne, for før var jo ikke det et tema og brått må jeg faktisk ha med noen.

Jeg tror det er mange som sliter psykisk som sliter med å åpne seg for familie og venner. For det er ikke en enkel sak. Det å åpne seg for familie og venner blir fort mer personlig, og mye mer nært. Og en ting er å si det til noen du ikke er så nær men det å si det, eller snakke om det til personer som står deg nært er kanskje noe av det vanskeligste du gjør. Og jeg merker veldig godt at jeg unngår å møte venner fordi jeg skal slippe og fortelle det. Det er kanskje på mange måter dumt, men det er enklere å la være å møte, enn å faktisk åpne seg for dem.

Liker