Kroppspresset er for strot

I dagens samfunn skal du ha den perfekte kroppen, di perfekte klærene og det perfekte håret. Det er et stortess på hvordan kroppen skal være og hvordan du skal gå kledd. Det er mye snakk på kroppen blandt ungdom, og det er mange som er misfornøyd med seg selv og hvordan kroppen ser ut. Men hvordan skal egentlig den perfekte kroppen se ut? Er det noen fasit på dette?

Etter et 9 måneders langt svangerskap, der mye har skjedd med kroppen, er det mye som ikke er som før jeg var gravid. Jeg er ikke like tynn som jeg var, jeg har strekkmerker, magen henger litt mer og puppenen er fulle av strekkmerker og er mye større, og når ammingen er over vil de bli mer hengete. Ifølge hvordan den perfekte kroppen skal se ut, er jeg altså ikke en av de. Skal jeg da skamme meg over at jeg ikke er tynn nok, at jeg har merker på mage og kropp, at jeg har mer hengepupper. Er det riktig at jeg skal være redd for å bruke bikini fordi kroppen min ikke er som alle perfekte sin. Svartet er nei. Ingen her 100% fornøyd med seg selv, alle har noe de har komplekser for, men alle har sin kropp og skal være stolt over den dem er.

Når jeg gikk gravid med Sarah-Isabell fikk jeg nesten ingen strekkmerker, magen gikk rett tilbake, og alt gikk ganske tilbake til sånn det var før jeg ble gravid, noe forskjeller var det jo men det var veldig lite. Men etter svangerskapet med Thea-Aurelia fikk jeg strekkmerker på magen, var hadde mer mage etterpå, og klær jeg tidligere har brukt er fortsatt forsmå. Det er fortsatt mye som kan forandre seg siden det bare er 2 uker siden jeg fødet, men sånn som kroppen min er nå, så er den ikke som før, og strekkmerkene på magen må jeg leve med, det er ikke noe som forsvinner.

Men alle forandringer som har skjedd med min kropp, har kommet fordi jeg har bært fram de 2 fantastiske barna jeg har. De har jeg fordi jeg valge og få 2 fantastiske jenter, og jeg skal være stolt av det. Samma om jeg har noen merker på magen, eller magen henger litt mer, det er sånn kroppen min er, og sånn kroppen min skal være. Kroppen reparere seg fortsatt etter fødselen, men sånn resultatet blir når kroppen er ferdig, det er den kroppen jeg har. Det er de merkene jeg skal ha, det er den magen, de puppene jeg skal ha. Så er kroppen min og jeg skal være stolt av det. Uannsett hva sosiale medier sier, hvordan kjendiser ser ut, ingen er perfekte, men alle er perfekte som dem er.Liker