Kynnere eller rier

Hei alle sammen! Tordag 24.04 klokka 19:30 begynte den lille prinsessa mi og presse takvis. Og jeg fikk utrolig vondt i kosryggen og ble usikker på hva dette var. SÅ jeg sendet en meld til jordmor etter en halvtime/times tid og spurte hva det var. Hun sa det va vanskelig å si det kunne være rier og det kunne være kynnere. Men hun så jeg burde legge meg ned og ta det med ro også ringe sykehuset for å høre hva dem mente.

Jeg la meg ned og slappet av litt også dro jeg ned på jobben til mamma for å si ifra til hun, så dro jeg hjem igjen og rundt 21:30 ringte jeg sykehuset. Jeg forklarte smertene mine og hvor ofte pressene kom osv. Da fikk jeg beskjed om å ta men en varm dusje også legge meg og bare slappe av og se om det gidde seg. For kynnere pleier vansligvis og gi seg litt og komme tilbake fikk jeg beskjed om. Hvis det ikke gidde seg eller jeg fikk noe vannavlatning skulle jeg ringe tilbake.

Klokka ble 23 og etterhver 24 og det hadde forsatt ikke gidd seg. Kjente egentlig jeg begynte og ble ganske sliten. Vi fant ut at mamma skulle sove nede hos meg den natten tilfelle det skjedde noe, og sånn at hun kunne følge med litt. Klokka ble 03:00 og hun holdt fortsatt på å presse men vi fant ut at vi skulle prøve å få oss litt søvn. Men det var lettere sakt en gjort. Mamma sovnet, men jeg var våken så og si hele natta. For jeg klarte ikke å sove når hun pressa. hadde jeg sovna mens hun var rolig våkna jeg fort når hun begynte og presse.

Dagen etter holdet hun fortsatt på og jeg hadde både vondt og var helt ferdig i kroppen. Mamma fikk søstrene mine på skolen også tok vi det litt med ro og tenkte ut hva vi skulle gjøre. Det ente egentlig med at vi kontakta helsesøster og kom oss ned på helsestajon for å la hun vudere det. Hun sendte oss til sykehuset for å være sikker på at det ikke var noe fødsel igang. For som sakt pleide kynnere og gi deg litt og komme tilbake og derfor syns de det var litt rart det ikke hadde gjort det hos meg.

Når vi kom på sykehuset ventet vi ganske lenge. Så kom det plutselig en lege og sa det var våres tur. VI kom inn og jeg skulle skjekkes. Det var en av de værste legetimene jeg noen gang har vært på. Han legen som var der var så stressa. og var ikke villig til å høre på oss engang. Vi ble sendt hjem igjen og fikk beskjed om at det ikke var noen modningstegn, og at livmorhalsen min var 4.3 cm. Så vi reisete hjem.

Dagen gikk og hun roet seg ikke så mamma sov nede hos meg en natt til, for hun ville være der om noe skjedde og jeg syns egentlig det var godt og ha mamma inærheten. en natt til gikk med lite søvn. og jeg var veldig ferdig. Dagen etter holdt hun fortsatt på. Jeg var egentlig veldig lei og syns det både var ubeghagelig og vondt. Kynnerene gidde seg ikke før i natt en gang. Inatt fikke jeg faktisk sove selv om jeg ikke fikk sove før klokka var nærmere 3 halv 4 så fikk jeg sovet litt. Hun har vært ganske rolig idag. Har noen pressinger av og til, men hun er veldig rolig idag. Jeg har ikke planer om å finne på så mye idag for er veldig sliten i kroppen, etter å hatt kynnere i over 2 døgn.

Men skal si dere en ting og det er at det er utrolig godt at hun har roet seg nå og jeg håper hun ikke begynner igjen på noen dager ihvertfall. For nå vil jeg bare ha litt ro. Føler meg helt ferdig i kroppen, men håper det går over til imorgen eller tirsdag.

-EmilieAuli-

Liker