Livet har ingen fasit

Bloggen min gikk fra å være i 2014 en blogg om det å være ung og gravid, videre til å bli en blogg om hvordan det er å være ung mor. Jeg delte både negative og positive sider, men når jeg ser tilbake på det vil jeg jo kanskje si at det var en sånn typisk "influenser blogg" som jeg egentlig alltid har vært motstander av. Der du deler alle de fine sidene, og gjemmer det vanskelig bak en fin fasade. Det at du fremstiller en perfekt verden som for ingen egentlig fins. Jeg har alltid vært opptatt av å være en ærlig og åpen blogger som ikke legger de negative sidene eller de utfordrende siden utenfor bloggen. Men som forelder er det lett og dele om de positive siden ved hverdagen.

Jeg vil si jeg på mange måter har forandret meg som blogger, og kan stå mer inn for de innleggene jeg skriver. Jeg legger ikke ting bak innleggene lenger. Jeg skriver om den tunge dagen, de fine turene, de harde valgene osv. Jeg deler livet sånn mitt liv faktisk er og gjemmer ikke sannheten fra leserne. Jeg syns det er skummelt hvordan influenser livet faktisk er. For det er så utrolig mange som deler det perfekte livet uten problemer. De deler en verden som egentlig ikke eksisterer. For det er ingen som lever et liv uten utfordringer. Det er ikke sånn at hverdagen alltid er lett. Som menneske og vokser står vi ovenfor så mange vanskelig og tøffe valg. Vi har dager vi har det totalt forferdelig. Og selv influenser har disse problemene, men de sidene skal ikke ut på nett.

Hvilken signaler viser det ut til ungdommen. Hva gjør det med folk når dem ser personer har et så "fantastisk" liv men du som leser kanskje kjenner at tenk om jeg kunne hatt det sånn. Som påvirker mener jeg det er viktig og vise alle sider av livet. Ikke bare vise den fine fasaden. Det skal være greit og ha en helt ræva dag. Det skal være greit å stå ovenfor vanskelig valg, og det skal være greit og ikke alltid har alt på stell. Ingen mennesker har det. Og det må fram.

Jeg vil si jeg har vokst som blogger der. Jeg skriver rett fra levra. Jeg deler de tunge tingene, de vanskelige valgene og de fine stundene. For det er sånn livet er og jeg vil være en påvirker som normaliserer det livet sånn det faktisk er. Alle har forskjellige hverdager, forskjellige utfordringer og forskjellige liv men det skal være greit. Jeg har gått fra å være 2 barnsmamma blogger til å dele og blogge om livet harde skole, nemlig psykisk helse og det å miste barn i fosterhjem fordi helsa svikter.

Jeg deler mitt liv, mine erfaringer og ønsker å hjelpe folk som kanskje kan være i samme situasjon på forskjellig måter. Jeg ønsker å vise sånn hverdagen faktisk er. Og det er viktig. Vi kan ikke bare vise den flotte fasaden for det skaper feil bilde på verden. Kanskje du som leser kan kjenne deg igjen i noe av det jeg skrive om, men ikke alt. Kanskje kan noen kjenne at det er godt å vite at man ikke er alene om å ha det sånn. Jeg håper og tror at folk som leser bloggen min kan se at du ikke er alene. At det fins hjelp og at det er lov å ha det livet du har. Livet har ingen fasit, og det er helt greit.


#nouwseptemberchallange

nouw.com/nouwseptemberchallange

Liker