Livet som tobarnsmamma

Livet som tobarnsmamma byr stadig vekk på nye utfordringer, og ting som må til rettelegges i hverdagen. Det er mye som skal gå rundt, og fungere for alle parter. For eksempel leggetider, morgen og kveldstell, måltider osv. Det å være tobarnsmamma til to barn som er så tett i alder kan være vanskelig, men også veldig morsomt. Det er både fordeler og ulemper.

Sarah-Isabell er i en alder der hun krever litt mer enn å bare være hjemme. Hun vil gjerne finne på ting å ha oss med på ting, noe som er utrolig morsomt. Hun er også i en fase der hun krever mye oppmerksomhet, og vil gjerne prøve nye ting mye av tiden. Thea-Aurelia er ikke så veldig stor enda og trenger både ro og mye kos og kjærlighet. Utfordringen her er å klare å gi begge den tiden dem trenger. Da gjelder det å bruke dagtiden godt og finne den rette rutinen i hverdagen. Måte jeg har gjort dette på er at tiden Thea-Aurelia sover bruker jeg all den tid jeg kan med Sarah-Isabell og når begge er våkenen lar jeg Sarah-Isabell få bli med  på det som skal gjøres med Thea-Aurelia. Det er noe som har fungert veldig bra. Sarah-Isabell syns det er kjempe morsomt og spendenede og være med på det som skjer.

Det å ha to barn tar ekstremt mye av tiden jeg selv har til å slappe av. For når den ene sover er ofte den andre våken. Det kan være både slitsomt og krevende til tider. Som alle andre trenger jeg som mamma også litt vile, og kan bli både sliten og lei. Barn krever mye tid og omsorg og det er ikke til å legge under en stol at det kan være vanskelig av og til. Jeg har vært veldig sliten de siste dagene og da har det vært mye mer krevende å få ting til å gå 100% rundt. Men selvfølgelig har jeg ekstremt mange dager som ting går helt utrolig. Dager der jeg har så mye energi til å ta meg av barna at ting går kjempe bra. 

Det å ha familien rundt til å passe barna hvis jeg trenger en fridag eller bare trenger å vile litt er veldig godt, samtidig er jeg veldig nøye på at de ikke skal brukes for mye. Jeg mener det ikke skal være lett og ta den telefonen hver gang man er sliten. For det å ha barn skal ikke alltid være lett, noen ganger har man dager der man er slitene og egenltig bare skulle ønske man kunne ligge i senga hele dagen å slappe av, men man må stå opp og fullføre dagen med barna, og det syns jeg er viktig å passe på. Jeg spørr selvfølgelig om barnepass noen ganger, og får hjelp hvis jeg spørr. Og det er utrolig godt, men for meg er det viktig å skille mellom når jeg faktiskt trenger hjelp og når jeg ikke trenger hjelp. 

Som mor kan du ha mange dager du er sliten, men du kan ikke ha barna borte i lang tid bare fordi du er sliten. Og det er det jeg mener. Som for eksempel de siste dagene har jeg vært utrolig sliten og tom for energi i kroppen. Det betyr ikke at jeg bare vil ha barnefri, for barna mine er en veldig viktig til i dagliglivet mitt, og jeg vil ha dem her selvom jeg er sliten og tom for energi. Jeg har hatt noen dager jeg har vært ekstremt sliten og da er det godt og vite at jeg kan spørre om litt hjelp, men jeg tar det aldri som en selvfølge. 

Livet som tobarnsmamma har gitt meg mye utfordringer, men også ekstremt mye glede. Jeg storkoser rundt dem, og ikke ikke sett for meg noe annet. Jeg er ekstremt glad for at jeg har dem i livet mitt, og at jeg få så mange fine opplevelser med dem. Bare når dem lærer seg nye ting er utrolig morsomt. Så selv om det til tider kan være krevende, er det ekstremt morsomt og koselig.

Liker