Mamma som 17åring

Hei alle sammen! I dette innlegget tenkte jeg at jeg skal fortelle dere om hvordan det er å være mamma som 17åring. Har fått endel spørsmål om hvordan det er, og derfor tenkte jeg at jeg kunne lage et lite innlegg om det.

Mange stiller sikkert seg selv spørsmål som: Hvordan kan en 17 åring (eller barn) klare å ta seg av en baby? Hvordan kan et barn få et barn? Hvordan skal de få seg utdannelse? Hvordan skal de klare å ta ansvar? osv. Men da stiller jeg spørsmålet: Er det egentlig så veldig stor forskjell på om jeg hadde vært 25? Selvfølgelig, jeg har en utdannelse og kanskje jobb og mer livserfaring, men jeg tror ikke det har noe å si om jeg er 17 eller 25 på hvor god omsorg barnet får.

Jeg er 17år og er mamma til ei nydelig liten jente. Jeg gir mat og omsorg og passer på henne. Det går kjempebra. Hun vokser bra og virker veldig fornøyd. Hun skriker litt, men ikke veldig mye. Det er mange som mener at et barn ikke skal ha barn, fordi vi ikke klarer ansvaret. Men da tar dere som tror det feil. Jeg kjenner mange som har fått unge tidlig, og de har klart seg veldig bra. Så uannsett hvilken alder du er i så klarer du det hvis du vil, mener nå jeg.

Jeg syns mammarollen går veldig bra. Jeg kan ikke gjøre som jeg vil lenger. Jeg må være inne til normal tid, og ha rutiner, jeg kan ikke reise på fest med venner når jeg vil fordi jeg har en liten unge. Men jeg føler ikke det gjør noe. Jeg koser meg utrolig mye sammen med den lille prinsessa mi, og selv om jeg mistet den friheten, har jeg fått noe som betyr så ubeskrivelig mye mer. Jeg har fått verdens fineste gave. Det baste som noengang kunne hent meg!!!!

Skolen kommer jeg også til å fullføre selv om jeg må sette det litt på vent dette året. Jeg tror jeg skal ta noen fag som privatist også tar jeg resten om et år. Så selv om jeg er ung så kan jeg klare dette. Jeg kan være en like god mor som mamma var for meg, hvis jeg vil det. Og det kan hvem som helst bli hvis de vil. Jeg mener alder ikke har så mye å si, men heler hvordan du er som person. Det er det som teller for barnet.

Hvis du er enig i det som står i dette innlegget så trykk på facebook-likerknappen under dette innlegget!

-EmilieAuli-

Liker