Min fødsel

Hei alle sammen! Det er nå en stund siden jeg har blogget. Det er rett og slett fordi det ikke har vært første prioritert nå. I forje uke så sa jeg at jeg ble innlagt og at de skulle sette igang fødselen, og det er derfor jeg ikke har blogget den siste tiden. For nå har den lille prinsessa mi kommet til verden. Jeg ligger fortsatt på sykehuset, men siden hun sover så tenkte jeg at jeg kunne skrive et lite blogginnlegg om fødselen.

Det hele startet med at jeg ble innlagt onsdag 11.06. Da fikk jeg beskjed om at på torsdag kom de til å sette igang fødselen. Så torsdagdmorgen satt de inn et kateter i livmorhalsen min som de fylte med saltvann. Den skulle sitte inne i 24 timer og modne livmorhalsen min. Så fredag morgen fikk jeg en stikkpille. Det gikk fint. Men så fikk jeg en til stikkpille på kvelden. Og den gikk det ikke så bra med. For etter de hadde satt inn den måtte jeg ligge med en CTG på magen for å følge med på hjrterytmen til den lille jenta mi. Det tok ikke lange tiden før hjerterytmen begynte å synke også gå opp igjen. Så derfor plinga vi på helsepersonellet. De kom og så og sa jeg skulle legge meg på siden. Så gikk det mellom 5-10 min igjen og hjerterytmen sank igjen, og jeg hadde egentlig ganske vondt i magen. Så vi ringte helsepersonellet igjen. De fant ut at Sarah-Isabell ikke tålte den andre stikkpillen, så de prøvde og ta den ut igjen, men de klarte ikke å finne pilla så det måtte de bare sette igang fødselen.

Jeg skjønte egentlig ikke helt hva som skjedde for ting gikk så fort. Så jeg var egentlig mer opptatt av smertene, pluss at jeg ble litt stressa. De satt inn drypp i hånda mi og trilla meg inn på en fødestue. Der tok de vannet ca klokka 19:00 og fødselen var igang.

Jeg fikk lystgass som skulle roe meg ned litt, og etter jeg fikk den så gikk det veldig fint. Det funket veldig bra på meg, så jeg brukte ikke noe annet. Selve fødselen husker jeg ikke så veldig mye av, men jeg syns ikke det var så veldig vondt, det var jo vondt, men det er en smerte som er så vondt, men også har så mye glede i seg at de egentlig ikke tenker over hvor vondt det gjør.

Fødselen tok bare 1 time og 15-20 min. Så det tok ikke så lang tid. Jeg revnet ingenting, heldigvis!! Mellom reine skravlet jeg som en foss. De sa jeg skulle prøve å slappe av men jeg klarte ikke å holde munn. Hahaha lysgassen funket som det skulle pluss litt til på meg??

Så fredag den 13.juni klokka 20:19 kom den lille jenta mi til verden. Hun veide 2608g og var 47,5cm lang.

Her er bilde av den lille jenta mi Sarah-Isabell, like etter hun kom ut!

Også her er noen bilder som er tatt iløpet av uka.

-noe dere lurer på så er det bare og kommentere i kommentarfeltet under.

-EmilieAuli-

Liker