Mistet kontroll over meg selv

Det å ha kontroll over sitt eget liv, sine egne følelser og sine egne tanker er veldig viktig. Det å finne en balanse og styre over livet selv. Det å føle mestring, styrke, glede og sorg. Det å klare å kontrollere disse følelsene. De fleste klarer dette fint, men vi har også dem som sliter med dette. Jeg er en av dem. Det å slite psykisk har ofte med seg sånn type problematikk.

På mange måter er dette veldig rart. I det ene øyeblikket kan jeg være i godt humør og i neste kan jeg føle hele bakken under meg har rast sammen. Jeg kan være lei meg, selv om jeg egentlig burde være glad. Når jeg skal føle mestring kan jeg føle at det ikke var bra nok også videre. Og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i noe av dette selv om dem kanskje ikke sliter psykisk. For i noen tilfeller er det vanskelig og vite hva man skal føle, hvordan man skal reagere osv. Og noen dager virker alt bare håpløst. Men når disse symtomene blir en del av hver en hverdag, og det gjør at du ikke lenger klarer å ha kontroll over det, eller det lager problemer og hindringer i hverdagen er det ikke alltid like lett.

Når du egentlig for eksempel skulle vært på butikken, men du tørr kanskje ikke gå fordi du er redd hva alle andre tenker om deg. Eller du skal ha besøk, og gleder deg egentlig, men samtidig vil du ikke ha besøk fordi du er redd og usikker. Eller kanskje du ikke føler du er bra nok. Det er mange forskjellig ting. Jeg har lyst til å reise på en ferie, men tenk om jeg blir dårlig mens jeg er borte, hvordan skal jeg håndtere dette? Det kan være alt og ingenting. Alle kjenner på sånne faser igjennom livet, men noen i større grad enn andre. Jeg har et stort problem når det kommer til følelse, og tanke registre mitt. Og det skaper store tunge murer i hverdagen min. Jeg over tenker, tar på meg for mye, kan fatte ting helt feil, og mye mer helt ubevist, fordi det er en forsvarsmekanisme kroppen og hode mitt har lært seg. Det betyr ikke alt det er noe alvorlig galt med meg, at jeg ikke er bra nok, eller at jeg er gal. Men det er sånn min hverdag er akkurat nå og selv om jeg vil eller ikke så må jeg bare godta det.

Jeg skulle ønske livet mitt var perfekt. At jeg hadde en typiske instagram hverdagen. Den perfekte, fine, hverdagen uten en eneste bekymring. At jeg hadde barna 100% og kunne leke og være med dem hverdag. At jeg kunne reist ut på ferie hvis jeg følte for det. Samle minner og fine stunder sammen med barna hverdag, og alltid være der for dem i både opp og nedturer. Livet er ikke alltid som vi se i sosiale medier. Livet er ikke perfekt. Og livet består av både vanskelig og gode faser i livet. Uansett om du er syk eller ikke. Jeg har en vanskelig periode i livet mitt nå, en nedtur for til tider kan virke umulig å komme seg ut av. En tid jeg alltid vil bære med meg, og huske som en vond og utfordrende tid. Men tenk om jeg klarer å komme meg opp igjen. Tenk om jeg klarer å bygge meg opp igjen, få tilbake alt jeg har mistet på veien. Selv om det er vanskelig for meg å se nå, syns jeg det er viktig og skrive litt om det. Være åpen, vise at livet ikke alltid er perfekt.

Vise for andre der ute at det er mulig å få hjelp, og snakke om det slik at folk kan se at dem ikke er alene. At det ikke er galt og slite psykisk. Vise at selv hvor dårlig du er fins det hjelp der ute, man må bare ha litt hjelp og finne den veien som er riktig for deg og dine problemer. Det er ingen fasit, og det er ingen enkel prosess men er det mulig? Og svaret er JA. Jeg er ikke der selv enda, og har en lang vei å jobbe, men jeg er ikke den eneste i verden som sliter. Og det er mange som har vært der jeg er idag. Som har følt at alt håp er borte. At veien virker helt svart, men dem har funnet lys i tunnelen, og kommet seg videre selv om det var utfordrene.

Så husk!! Det er enkelt å si, og vanskelig å gjennomføre, men likevel viktig å huske! DU ER ALDRI ALENE!

Liker