Nettmobbing

Hei nå vil jeg jeg skrive et innlegg om nettmobbing. Grunnen til atjeg vi skrivet et innlegg om akkurat det, er fordi det er noe jeg syns er veldig slem, og det er noe som skjer heletiden over nett, uten at folk kanskje tenker over det. Blir noen nettmobbet er det en lett tilgang for en mobber. Fordi på nett kan du velge og være annonym, og det er ikke noe de voksene legger så fort merke til med mindre mobbeofret sier ifra.

Mobbing skjer ofte når personene møtes på en plass de må oppholdes feks på skolen, fritidsaktiviteter osv. Nettmobbing kan skje når som helst, både over telefon, facebook egentlig så og si alle sosiale medier. Det er ca 19% av barn som har merket at noen har blitt mobbet, eller truet. 10% av barne har opplevd å bli mobbet selv og 5% av dem innrømmet at dem har mobbet eller truet noen.

Nettmobbing er at du får trusler, stygge og sårende meldigner eller kommentarer over nett, på foreksempel chat eller publisert ofentlig så alle kan se det. Nesten alt sånt av publisering på nett kan nå gjøres annonymt. Det gjør at det blir vanskligere å ta tak i de som gjør det. Mobbingen kommer nok ofte av hvodan personen sine leveforhold er, hvordan de kler seg, hvordan de ser ut og om de sliter med noe.

Men alle dere som driver å mobber andre tenk over en ting nestegang. Tenk om det var du som bli mobbet, hvordan ville du følt det? Og hvordan tror du den personen du mobber tenker. Tenk hvor mye du øddleger for den personen, selvtillig, redsel og deprisjon foreksempel. Noen blir til og med mobbet så mye at de ikke orker og leve lenger og noen kutter seg selv. Mobbing er egentlig en veldig farlig ting, for den som blir mobbet. Det tenker kanskje ikke den som mobber noe over men det kan gå veldig galt. Hvis ingen får tatt tak i det itiden. Så de som driver med det neste gang du har tenkt til åå være litt "tøff" tenk over hva du sel ville følt og taklet det. Og hvor mye du faktisk kan øddlegge både for deg selv og andre.

Kom med spørsmål til min spørsmålsrunde :)

-EmilieAuli-

Liker