Samvær på en annen måte

Hver gang jeg har samvær med barna er vi alltid sammen alle tre. Vi finner på aktiviteter, og det går i hunder hele samværet. Vi synger, danser og har det supert, men klart barna vokser og blir større og det å krangle om oppmerksomheten har helt klart begynt. Det er jo helt vanlig at barn krangler om oppmerksomheten, men når mine barn ikke ser meg oftere blir det fort litt ekstra til tiden. Jentene er stort sett veldig flinke til å dele, men oppmerksomheten må deles.

Når jeg hadde samvær denne måneden fant jeg og barnevernstjenesten ut at vi skulle prøve å ha et samvære hver for jentene. Dette for at Sarah-Isabell og Thea-Aurelia skulle få alenetid med meg. Før samværene måtte jeg planlegge hva vi skulle gjøre på hvert samvær og det bøy på utfordringer. Jeg hadde ikke noe problem med å finne ut hva vi skulle gjøre. Det var heller den biten at begge skulle bli fornøyde. At begge skulle føle at det var dems dag. Jeg gikk mange runder med meg selv før jeg måtte innse at det faktisk var bra nok, og at barna kom til å bli fornøyd. Så det å stole på egen valg var helt klart noe jeg kjente eksta på.

Jeg hadde samvær med jenten med en dag i mellom. Men Sarah-Isabell og jeg hadde en super dag på Strandtorget. Der vi shoppet, spiste mat og bare gjorde det vil ville, og kjøpte det vi ville. Med Thea-Aurelia dro jeg på Hunderfossen. Vi tok masse karuseller, spiste mat og kjøpte masse godtis. Jeg hadde en helt super dag med begge to, og dem begge var også kjempe førnøyd. Det er jeg veldig glad for.

For min del var det litt rart å ha dem hver for seg. Jeg er så vant til at når det er samvær er begge der. Men selv om det var veldig uvant var det også veldig godt! Det å kunne bruke alle krefter på hver enkelt. Gi full oppmerksomhet til hver enkelt, og kunne snakke og bruke tid på hver enkelt. Det var veldig koselig, men jeg tenker det også er veldig viktig for barna og få litt tid alene også. Det var noe annerledes enn jeg pleide. Men under disse samværene følte jeg at jeg kunne gi jentene 100% fokus og 100% tilstedeværelse, samtidig som jeg kom litt nærmere begge jentene. Det er fantastisk med vanlig samvær der alle er sammen, men det er var like fint og koselig å ha hver av dem alene også! Selv om det var litt uvant. Det ble en dag til i minneboka!

Liker