Spiseforstyrrelser

Hei alle sammen. Nå tenkte jeg at jeg ville skrive et innlegg om spiseforstyrrelser. Grunnen til det er fordi det er veldig mange som sliter med det, og ungdommen nå for tiden er veldig opptatt av sånn ting. Og jeg syns selv det er et litt både skumelt og trist tema og lese om. Men leser mye om folk som har hatt og har det forde.

Det fins flere typer spiseforstyrrelsen men de mest vanelige er anoreksi og bulimi. Anoreksi er en type spiseforstyrelse der du ikke spiser så mye, kanskje spiser du ikke i det hele tatt, fordi du selv syns du er for tykk og er misfornøyd med det kroppen du har. Det kommer ofte av at du sliter litt spykisk f.eks. med selvtilliten. Folk med anoreksi er ofte alvorlig undervektig, men klarer ikke å se det selv. Når de ser seg i speilet syns de selv at de er mye tykkere enn de egentlig er, og tenker at dette må jeg gjøre noe med.

Jeg har selv tenkt for ca 1år tilbake at jeg var for tykk, selv om jeg viste at jeg ikke var det. Men syns likevell alle var mye tynnere enn meg. Jeg sluttet ikke å spise helt, men jeg spiste ikke likemye. Jeg droppet og spise frokost og lunsj. Spiste sortsett bare middag. Men jeg skjønte fort at jeg burde slutte med det. Og godtok sånn kroppen min var. Folk med anoreksi klarer kanskje ikke helt og innse det. Og det er litt trist. Jeg skjønner egentlig godt hvorfor folk får det. For det er så mye press på sånne ting både på skolen og ute blandt folk. Man vil helst være den tynneste og peneste. Men du kan være like pen om du er tynn eller litt større. Jeg bryr meg ikke noe om hvor store folk er så lenge dem er snille. Men syns det er veldig vondt og se forlk med spiseforstyrelser. Og skulle mange ganger ønske jeg kunne forteller dem hvor mye dem er vert, og hvor fine de faktisk er. At de må huske å spise fordi du er fin sånn du er.

For alle er skapt forskjellig, noen tynne og noe litt større. Men du er du og du må være fornøyd med det selv. Det er faktisk mange som er tynne fra før som får sspiseforstyrrelser. Og jeg sysn det er viktig at de som får det kan få den hjelpen og støtten de trenger til å skjønne for finne og perfekte de faktisk er. Og at de ikke tenger og forandre seg Du er du og du er perfekt sånn du er. Husk det.

-EmilieAuli-

Liker