STOPP EMILIE! Du går feil vei!

Alle mennesker har opp og nedturer.. Men noen har opp større svingninger enn andre. En liten opptur kan bli en kjempe opptur, noe som ikke trenger å være negativt. Men selv om det kanskje egentlig virker som en liten nedtur for dem fleste, kan virkes som en kjempe nedtur for andre. Det å klare å styre opp og nedturer er ikke alltid så veldig lett for psykisk syke pasienter. Men nå tenkte jeg at vi skulle se litt på hvordan man kan snu en dårlig dag. Altså vi skal se på hva jeg kunne gjort om jeg har en dårlig for å få en bra eller bedre dag!

Det er på ingen måte lett å snu en dårlig dag. Mange ganger kunne jeg ønske det bare var en fasit. For hadde det vært det kunne jeg snudd alle de dårlige dagene mine over til bra dager. Men sånn er det ikke så da må man bruke hode litt mer og prøve å finne metoder på hvordan jeg kan snu de dårlig dagene.

Jeg tenker det første jeg ville begynt med var de hverdagslige gjøremålene, som å gå på badet, spise frokost, også ville jeg begynt å planlagt dagen min. Hva skal jeg finne på? Hvor mye hvile må jeg ha igjennom dagen? Tilpasse dagen ut ifra hvordan resten av uken ser ut. Når dagen er planlagt tenker jeg man kanskje må prøve å få gjort ting som det er planlagt. Får man ikke til alt så må man bare prøve å være fornøyd med det man har gjort.

Jeg tenker at har man en dårlig dag, og dagen er lagt opp sånn og sånn så er det ikke sikkert man klarer å gjennomføre alle planene man egentlig har. Men jeg tenker det viktigste er å prøve. Jeg tenker for min del kan det være fint å finne på små ting., legge inn godt med hvile også må man bare se hva man får til og ikke får til.

For å snu en vanskelig dag er det mange som tenker at det å snakke hjelper. For min del vil jeg si at jeg syns det er veldig vanskelig å snakke når jeg har det tøft. Jeg syns det er vanskelig å sette ord på ting når ting er vanskelig. Da er et bedre alternativ at jeg velger å skrive litt. Skrive ned følelser og tanker. Og da tenker jeg ikke her på bloggen, men finne meg er word dokument og skrive ned det som faller meg inn i hode. Etter jeg har skrevet ned det jeg tenker på, kan jeg ta vurderingen om det er noe jeg ønsker å dele med personalet eller ikke.

Noen ganger syns jeg det er godt og bare få skrive ut litt, uten at personalet på meg ser det. Andre ganger er det greit at dem ser. Det å få litt frisk luft også tenker jeg er godt for de fleste om dem har en dårlig dag.. Frisk luft og det å bevege på seg hjelper ofte litt på humøret så det er en ting man kanskje alltid burde prøve å tenke på selv om det kan være et tiltak og kommer seg ut. Så er det ofte godt når man har klart å gå over dørstokken. Det er mange ting som kan snu en hverdag fra det negative til det positive.

Og det trenger ikke å være de store tingene. Noen ganger er det de små tingene i hverdagen som kan snu hele hverdagen. Problemet er vel heller at det som fungere en gang trenger ikke å fungere neste gang, men det er alltid bra å gjøre et forsøk!


Liker