Svar på spørsmålsrunde #Mammarollen

  • Trives du som mamma?
Jeg trives veldig godt som mamma. Selv om jeg er ung og har livet foran meg, så er det utrolig stas og ha en lille prisnesse som jeg skal følge gjennom hele livet. Jeg syns det er utrolig morro og se utvilklingen fra uke til uke. Jeg stor trives som mamma og angrer ikke et sekund på valget jeg tok.
  • Er det vondt/ubehagelig å amme?
Det kommer veldig ann på person til person. Noen syns det gjør vondt, noen får det ikke til og noen går det helt greit for. Det gjør veldig vondt hvis hun tar feil ta på brystvorta. Det er viktig at babyen får riktig sugegrep for at det ikke skal gjøre vondt. Men det kan jo gjøre vondt om hun har riktig sugegrep også, men som sakt er det veldig forskjellig fra person til person. Jeg syns det gjøre litt vondt og amme noen gange fordi jeg har noen perioder jeg får blemmer på brystvorta og da er det veldig vondt å amme, også har jeg fått en melkekjertel som har blittt fylt med melk så et er en kul inni puppen. Da er det også ganske vondt og amme. Men de periodene jeg ikke har verken blemmer eller kuler så er det ikke vondt og amma.
  • Går det greit å bo hjemme med moren din og søstrene dine?
Det går greit og bo hjemme, men selvfølgelig kunne jeg ønske at jeg kunne flyttet for meg selv. Jeg kjenner jo det at det er litt kjedelig og bo hjemme enda. Men det går fint, men må ta hensyn til alle hjemme her også, så noen ting begrenser seg jo litt, men det må man bare ta med seg. Det er jo veldig fint og bo hjemme også, og alle ungdommer har vel en drøm å komme seg ut for seg selv.
  • Synes du det er vanskelig å ha et eget barn?
Jeg syns ikke det er vanskleig å ha et eget barn i ung alder. Jeg trodde det skulle bli mye vanskligere enn det er. Jeg storkoser meg sammen med Sarah-Isabell. Jeg trodde jeg skulle møte på mye mer utfordringer enn det er. Jeg syns bare det annsvaret jeg har er en fantastisk jobb. Elsker og være mor for Sarah-Isabell, og hun er både snill og rolig.
  • Hvilke utfordringer synes du er vanskligst?
Den utfordringen jeg syns er vanskeligst er vel egentlig at ikke alle er helt enig med hvordan ting skal gjøres. Det er mye uenighet i hvordan ting skal være og hva som er best for Sarah-Isabell. Jeg syns et er det vanskligste fordi jeg blir stående imidten. Det er den største utfordringa for meg nå.
  • Hva er det beste med å være mor?
Det beste med å være mor er vel og se Sarah-Isabell vokse seg stor, og se utviklingen fra uke til uke. Det er helt fantastisk og se alt nytt hun gjør fra uke til uke, og all den forandringen som skjer.
  • Hvordan er tiden "etter" fødsel hjemme hos deg?
Tiden hjemme hos meg nå er egentlig fullboket. Hele dagens starter med å ta morgenstellet på Sarah-Isbaell og gi hun mat og alt hun trenger. I løp av dagen er vi på trilletur eller er med Martin (barnefaren). Også får hun mat når hun er sulten og Og kveldstellet klokka 8. Jeg må skifte bleier og gi mat iløpet av dagen også. Men selvfølgelig sover hun endel også. Hvis jeg er hjemme når hun sover bruker jeg tiden på å rydde eller slappe av.
  • Hva gjør du egentlig på dagtid etter du har tatt morgen stell osv?
Etter morgenstellet går vi enten trilletur eller er med Martin. Er jeg hjemme så rydder jeg eller slapper av, mens hun sover. Når hun er voken snakker og tuller jeg med Sarah-Isabell. Men ingen dag blir helt lik. Også må vi skufte bleie og få mat når hun ber om det :)
  • Triller du mye turer med Sarah?
Jeg prøver og få til en trilletur hver dag ihvertfall. Det er jo ikke alltid det lar seg gjøre, men jeg prøver å få til en trilletur hver dag. Om den er kort eller lang det er litt forskjellig.
  • Vil du ha flere barn?
Ja, jeg vil helt klart ha en unge til, men ikke riktig enda. Jeg vil vente noen år så jeg får fullført skolen, men jeg vil helt klart ha en unge til om none år.:)
 

Liker