Svar på spørsmålsrunde om Graviditet og meg DEL1

· - Gleder du deg?

Ja, jeg gleder meg. Det er veldig spennende, men må si at jeg gruer meg litt også.

· - Hvordan går det med deg?

Det går bra, jeg er veldig sliten etter skolen, men ellers går det bra. Jeg klarer å reise på skolen og være ute med venner, så det går jo egentlig veldig bra. Og har mye gode folk rundt meg som motiverer meg enda mer, så våkner nesten alltid med et smil om munn.

· - Når fortalte du det til familien din?

Mamma var den første som fikk vite det for det var hun som kjøpte en graviditetstest til meg. Så jeg tok bare den testen også var mamma med meg når jeg fikk resultatet. Så jegjeg trengte ikke fortelle det til mamma for hun fant det ut likt som meg.

Men pappa bor i Vikersund og det er ganske langt unna så til han og samboeren hans sendte jeg en meling om at jeg var gravid.

· - Når ble du gravid?

Jeg har ikke en konkret dato på når jeg ble gravid for det var ikke en planlagt graviditet. Så jeg har ingen konkret dato, men jeg vet jeg er ca. 11 uker på vei på onsdag.

· - Hvorfor valgte du å dele det så tidlig?

Grunnen til at jeg valgte å dele det så tidlig var fordi nesten alle på skolen min, venner sine skoler, ungdomsskolen og barneskolenviste at jeg var det og jeg fikk spørsmål hele tiden av folk, om jeg var gravid og om jeg hadde tatt et valg og masse sånn. Så da valgte jeg å skrive et blogginnlegg om det så de som lurer på noe kan stille spørsmål her og kanskje få svar på det de lurer på istede for at jeg må svare på det samme spørsmålet gang på gang på gang.

· - Hvorfor lagde du blogg om det?

Jeg lagde blogg om det fordi jeg følte det var en fin måte og formidle det på. Fordi jeg har blogget tidligere, men sluttet en periode fordi jeg gikk litt lei av bloggen, men for 1 uke siden eller noe kjente jeg at jeg hadde lyst til å begynne og blogg igjen, men jeg viste liksom ikke hva jeg skulle blogge om, men så tenkte jeg at siden jeg få så mye spørsmål oppigjen hele tiden, så kan jeg bare svare på de spørsmål dere lurer på her så slipper jeg kanskje å si det ? 100 om dagen?.

· - Tror du selv at du blir en god mor?

Jeg vet ikke om jeg kommer til å bli en god mor eller ikke, men jeg håper jeg blir en god mor. Jeg har mye erfaring med barn, for jeg har 4 mindre søsken, men det er jo ikke helt det samme med søsken som med sitt eget barn, det er mye mer ansvar å ha sitt eget barn, men jeg håper jo jeg blir en gof mor og tror egentlig at jeg kommer til å klare det fint, med litt støtte fra mamma.

· - Kommer du og Martin til å flytte sammen når dere har råd til det?

Jeg og Martin har snakket en del om hvordan vi skal gjøre det og hva vi skal prøve å få til. Og vi har kommet frem til at jeg bor hjemme hos mamma til vi ser at vi kan flytte sammen. Vi vil gi ungen best mulig oppvekst og har kommet fram til at det beste er at jeg bor hjemme hos mamma til vi ser at vi har nok økonomi til å bo for oss selv. Så blir boende hjemme i hvert fakk i 1 år, også får vi se hvor god økonomi vi har etter 1 år kanskje lengere.

· - Er familien din positiv til at du er gravid?

Familien min er ikke negative til det, de mener det at jeg må bestemme selv hva slags valg jeg vil ta og at det valget jeg tok matte jeg stå for. Da sa de kom til å støtte med uannsett hva jeg valgte, for de syns ikke det er riktig og bli sur på meg, for gjort er gjort. Det er ikke noe å gjøre noe med, annet enn at jeg må ta et valg.

· - Hvorfor valgte du å beholde barnet når du er så ung?

Jeg valgte å beholde ungen selv om jeg er ung, fordi jeg har mine menninger om at å ta abort er det samme som å drepe et barn. Mange menner at det ikke er det når det er så lite og det har ikke rekt å bli noe, men jeg mener det blir feil. Men det valget jeg tok var ikke et valg som skulle gå på hva alle andre syns det er et valg som skulle gå på hva jeg ville og resten av mitt liv. Kunne jeg valgt hadde jeg ikke blitt gravid så ung, men når det skjedde et uhell og jeg faktisk ble det så tar jeg konsikvensen.

Og jeg mener folk kan ha sine egene meninger om abort, Jeg har min mening. Men velger folk og ta abort respekterer jeg det også. For det er dem som er gravide som skal ta det valget, og de som er gravide og tar et valg uannsett hav det er så er de voksene og modene. For det er det valget som passet best for den persjonen. Det er faktisk noe vi gravide jenter må stå for resten av livet.

Kommer svar på mer spørsmål enten i kveld eller i morgen:)

-EmilieAuli-

Liker