Svar på spørsmålsrunden #Fødsel

 • Og må man spørre etter utvidet barseltid, eller er det slik at dem tilbyr?

Utvidet barseltid ble jeg tilbudt fordi jeg er ung, og gravid, men om du vil ha utvidet barseltid og du ikke blir tilbudt det kan du selvfølgelig spørre om de har det på det sykehuset du skal føde på og spørre om du kan få det.

 • Var det vondt når dem skulle sjekke åpning?

Ja, jeg syns det var veldig vondt og skjekke åpningen, men selv om det er vondt så er det ikke så vondt at jeg begynte å gråte eller noe. Men det er ganske vondt, de må jo ta fingene inn i livmorhalsen og dra fra hverandre for å se kjenne hvor lang åpningen er. Jeg syns det var ganske vondt, men det tar jo ikke så veldig lang tid, og det går over så fort de er ferdig.

 • Tok det lang tid fra du var 2-3 til 10?

Jeg rakk ikke å få en åpning på 10 cm før de måtte forte seg og trille med inn på fødestua og ta vannet. Men når de begynte og sette igang fødselen min hadde jeg en åpning på 2-3cm åpning, og dagen etter hadde jeg en åpning på 3cm, så det kan jo ta litt tid, men siden de tok vannet på meg gikk det fort fra 3-4cm til 10cm.

 • Var dem greie på sykhuset?

De var veldig greie og filnke på sykehuset. De hjelper til veldig mye både under fødselen og etterpå. Selvfølgeleig kan du få en sur jordmor, men jeg var veldig fornøyd mer de som var der under fødselen og de som var på barselavdelinga.

 • Hvor lenge varte fødselen?

Jeg hadde en veldig fin og rask fødselen. Jeg rakk ikke å få onkelige rier eller noe før de måtte ta vannet, men fra de tok vannet til hun var ute til bare 1time og 19 min.

 • Fikk du gjøre det i badekar som du skrev du ønsket i et innlegg?

Jeg fikk dessverre ikke føde i badekar. Grunnen til det var fordi de fikk det veldig travelt med fødselen min. For jeg starter jo med å få de pillene til å sette igang fødselen, men når jeg fikk andre pilla tålte ikke Sarah-Isabell det, så hjerterytmen henne begynte og gå ned. Derfor ble jeg bare langt rett inn på fødesuen også tok de vannet. De måtte da under fødselen ha en slange på hode henne som skulle måle hjerterytmen hennes under fødselene. Derfor kunne ikke jeg føde i badekar, for de måtte følge med.

 • Var det ikke vondt å føde uten smertelindring?

Jeg er vel en av de få som sier at jeg ikke syns det var så vondt å føde. Jeg hadde en veldig fin og rask fødsel, jeg fikkjo lystgass, men syns ikke det var så veldig vondt, selvfølgelig syns jeg det var vondt, men jeg trodde det skulle være vondere, og den smerten det var var virkelig vert det. Jeg syns det gjorde vondt, men den smerten var glemt etter hun lå på fanget mitt :)

 • Hvordan fant du ut at fødselen var igang?

Jeg viste hele tiden at fødselen min kunne begynne når som helst, fordi jeg ble langt inn for å sette igang fødselen, men når fødselen er igang så få du rier, og du føler du må hjelpe til å presse når riene kommer, sånn merket ihverfall jeg at fødselen var ignag, men jeg viste jo at den ville komme igang da siden de tok vannet.

 • Hvor lang tid gikk det fra vannet gikk til Sarah Isabell kom til verden?

1time og 19min

 • Hvordan kjentes rier og slikt ut?

Rier er 10 ganger vondere en kynnere. Det kjennes ut som babyen presser veldig nedover også når riene begynner må du hjelpe til å presse, det er bare hode som sier du må hjelpe til å presse.

 • Hvilke tips vil du gi når man skal føde?

Prøv og ikke tenk på det vonde, tenk heller på at du snart får den lille babyen du har ventet på 9 månder i armene din. Og at når hun/han er ute er alt over.

 • Fikk du epidural?

Jeg ikke ikke epidural, det eneste jeg brukte var lystgass

 • Var Martin der under fødselen?

Både Martin og mamma var der under fødselen.

 • Fødte du vaginalt?

Ja, jeg fødet vaginalt, slapp heldigvis keisersnitt

 • Er det noe man burde visst om fødsel, rier, osv som ingen har fortalt? (er det vondt etter du har født osv?)

Jeg vet ikke om det er så mye dere burde vite, dere får stortsett veldig god informasjon i svangerskapet om fødselen. Og alle fødseler er forskejllig så ting jeg forteller og gir tips om trenger ikke å være sånn for deg.

Men en ting som er lik for alle er at når fødselen er ferdig tenker du ikke på alle smertene lenger, da er du mer opptatt av det vakre barnt du har fått. Det er verdens beste følelse.

Dette bilde er bare noen minutter etter fødselen.

Liker