Svar på spørsmålsrunden #Svangerskapet

  • Var du flau over magen når du var gravid, følte du liksom at du måtte skjule den?

Jeg var ikke flau over magen min under svangerskapet, men selvfølgelig hadde jeg noen dager hvor jeg følte meg veldig dum og alt bare var drit. Jeg gruet meg også alltid til å gå ut døra hjemme, ikke fordi jeg var flau over magen, men fordi jeg vist folk snakket om meg hele tiden. Da å se magen vokse og bli mer synelig syns jeg bare var kos. Selv om folk snakket om meg og stiret stykt på meg gikk det gerit. Jeg var stolt over magen når det ble synelig. På starten nå magen ikke var så stor var jeg litt flau. Da gikk jeg med løse gensere for å gjemme den lille magen jeg hadde, men det gikk over etterhver. For når magen ble stor var det ikke noe å gjemme lenger, da var jeg egentlig bare stolt over at jeg skulle bli mamma. At jeg fikk bære fram mitt eget barn var en helt fantastisk. Så jeg var litt flau på starten, men det gikk fort over.

  • Måtte du ta masse blodprøver gjennom svangerskapet?

Nei, det er vanligvis ikke så veldig mye. Jeg måtte ta noen, fordi jeg måtte følge med på blodprosenten fordi jeg har resusnegativ blod. Det gjør at du da må ta to blodprøver ekstra gjennom svangerskapet. Pluss at jeg måtte sette igjen fødselen så da måtte jeg ta noen blodprøver til før det kunne sette den igang. Men om alt er fint under svangerskapet, må du ta en blodprøve for å finne ut blodtypen din og en for å skjekke blodprosenten. Det var ihvertfall det jeg fikk beskjed om at jeg måtte ta, men jeg hadde endel problemer gjennom svangerskapet som gjorde at jeg måtte at endel mer sprøyter enn vanelig. Men man vet aldri hvor mange blodprøver man må ta, noen må ta mange andre må bare ta de vanelige.

  • Var du på svangerskapskurs?

Jeg var med på fødselsforbredene kurs nede på helsestasjon der jeg hørte til. Det var ikke så mange kurs, men det var vel 4 kurs eller noe. Der vi fikk forbredet oss litt å det som skulle skje. Vi fikk informasjon om fødsel, om amming, og forbredelse til barnets ankoms og litt om svangerskapet vidre osv. Det er veldig smart og bli med på de kurs dere blir tilbud.

  • Var det vondt å kjenne spark i magen når du gikk gravid ?

Det er ikke vondt og kjenne når barnet sparker. Det er bare en helt fantastisk følelse som er en helt ubeskrivelig følelse. Selfølgelig kunne det være litt ubehagelig når hun sparket meg i blæra og sånn, men det var ikke vondt. Det var bare en god følelse, for det betyr jo bare at hun har det bra :)

  • Hva syns du er positivt med p være ung og gravid?

Det positive med å være ung og gravid er at kroppen er ofte mye mer tøylig, vi har ofte mye mindre problemer med komplikasjoner under svangeskapet og fødselen. Selvfølgelig kan en som er ung og gravid få mye problemer under fødselen, men vi har ofte mye letter for å slippe unna det. Det fikk jeg ihvertfall beskjed om.

Men for min del er det egentlig veldig positivt å bli gravid uansett. Alle som blir gravide syns som regel det er helt fantstisk. Når du er ung og gravid får du ofte veldig god oppfølging av helspesjonelet også, som kanskje ikke de som er eldre får. Selv om jeg menne alle egentlig burde få den oppfølgingen. For under et svangerskap er det mye du lurer på og ihvertfall hvis det er ditt første barn. Men når du er ung får du ofte tilbud om en veldig gin oppfølging noe som er veldig bra.

  • Hva synes du er negativt med å være ung og gravid?

Det negative med å være ung og gravid må være at du ikke har fullført utdanningen din og at du må sette den på vent en periode. En ting til som kan være litt negativ er at du kanskje ikke har så veldig god økonomi og trenger kanskje litt støtte fra nav den første tiden.

Og i mitt tilfelle var det også veldig negativ at det var så mange som var veldig imot at jeg skulle få en liten baby, for det gjorde at jeg fikk høre mye dritt som gjorde at jeg egentlig ble litt derpimert og sleit med å gå ut døra og jeg mistet også veldig mye kontakt meg venne, men samtidig så er det noe jeg bare måtte bite i meg. Jeg er veldig gled for valget jeg tok nå og de fleste har snudd om nå som Sarah-Isabell har kommet. Så det ordner seg stort sett.

  • Hva er det beste med å være ung å gravid?

Det beste med å være ung og grevid er den oppfølgingen jeg fikk. Den er jeg veldig gled for at jeg fikk.

  • Var det å få barn til forventningene dine som du hadde mens du var gravid?

Jeg trodde når jeg gikk gravid at det skulle være mye vanskligere å ta vare på et barn en det det faktisk er. Jeg så for meg at det ville bli vanskelig og slitsomt, fordi jeg trodde folk ikke ville snu om. Men de nærmeste har snudd om helt og det å ta seg av Sarah-Isabell er bare kos. Jeg har jo selvfølgelig noen dager som er vanskligere enn andre, men det er helt fantastisk å ta seg av et lite barn.

Sarah-Isabell er veldig rolig og lett og ta seg av. Hun sover stort sett hele nattan og er veldig snill og rolig. Så det er bare kos og ta seg av henne.

  • Hvordan var det å være 16(-17)år med baby i magen?

Det å være 16-17 år og ha en baby i magen er på mange måter veldig vanskelig, men samtidig veldig kos. Grunnen til at det er vanskelig er fordi du ofte får mye drit sleng i tryne. Jeg fikk veldig mye hat fordi jeg skulle ha barn nå, men nå etter hun kom glemmer jeg all den haten jeg fikk og er gald for at jeg tok det valget jeg tok! :)

  • Hvordan var det med å ta sprøyter ved svangerskapet, og medisiner?

Når du går gravid skal du helst ikke ta så mye tabletter, fordi det kan gå utover fostret, så går du på medesiner må du ofte slutte med den, men er det noe du må ta så ordner legen noe annet du kan bruke hvis det er mulig. Når du kommer til sprøyter så må de ta noen blodprøver og antagelig noen sprøvyer under og etter fødselen, men det kommer også mye ann på hvilken boldtype du har på hvor mye sprøyter du må
ta.Liker