Tanker om fødselen

Det å gå igjennom er fødsel er forskjellig fra person til person, og ingen har en helt lik fødsel. Noen bruker lang til andre bruker kort tid. Det å føde er noe man kan planlegge, man må bestemme seg for hvem man vil ha med (kjæreste, mamma, venninne), hvor man vil føde og hvordan man vil ha fødselen (badekar, smertelindring osv.). Du skal også ha en liten bag til sykehuset etter fødselen med ting som du trenger mens du ligger på sykehuset. Så det er mye man skal komme fram til før termin. Hos noen faller ting naturlig inn og alle føler kanskje ikke for å planlegge så mye. Noen gruer seg veldig og andre ikke.

Under min forrje fødsel ble ikke ting helt sånn jeg håpet på forhånd, og ikke tenkte jeg over det når jeg lå der heller planene ble litt forandret. Med Sarah-Isabell gikk ting veldig fort. Fra de tok vannet til hun var ute brukte jeg vel ikke mer en ca 20min. Den gangen hadde jeg planlagt at jeg ville føde i badekar. Når de på sykehuset fikk det travelt og vannet måtte tas ble det glemt for min del, ting gikk så fort at jeg rakk ikke å tenke på det.

Under neste fødsel håper jeg at jeg ikke må sette igang, men får føde på onkelig måte. Jeg har også et stort ønske denne gangen også om å føde i badekar, samtidig som jeg er litt usikker på om jeg tørr, siden jeg sist var så opptatt av at jordmor ikke måtte se bort eller gå bort tilfelle hun kom. Men om jeg tørr og alt går som det skal vil jeg føde i badekar. Det er helt sikkert at jeg ikke vil bruke noe annet en lystgass om jeg skal ha noe, lystgass funket kjempefint på meg sist, og vil ikke ha noen annen form for smertelindring under fødselen. Når det kommer til hvem som skal vær med meg under fødselen er jeg ikke helt sikker enda, siden både martin og mamma bor i gausdal er det veldig vanskelig å si. Jeg håper veldig at mamma og Martin kan være der, men det er noe vi må planlegge nærmere.

Det her et litt tanker om hva jeg tenker om fødselen, men tiden får se og vise kanskje ting forandrer seg helt før fødselen, eller noe blir uventet, men det får vi ta da. Jeg gruer meg ikke veldig til fødselen men litt, men håper ting går like bra som sist.

Liker