Tiden på sykehuset blir lang!

Hei alle sammen! Igår startet de prosessen jeg må gjennom for å starte fødselen. Det hele startet igår på moningen. Da ble det først tatt blodprøver og STG ( apparat som taster hjerte til babyen, kynnere/rier osv) også kom jeg inn til en lege som undersøkte meg vaginalt hvor modent det var og ikke.

Når jeg kom inn dit og de var ferdig med det fant de ut at jeg hadde en åpning på 2-3 cm, så det var litt modent, men jeg fikk inn et kateter inn i livmorhalsen som ble fylt med saltvannsgreier. Det kateteret skulle jeg ha inne i 24 timer, og den skulle hjelpe til med å modne enda mer.

Opplegget for dagen er at idag på moningen tar de ut kateteret og setter en stikkpille, etter jeg har fått den så må jeg ligge 2 timer helt rolig og vente til den funker. Så vet jeg ikke hva de gjør etter det enhetlig, men den stikkpillen skal hjelpe meg å få igang fødselen.

Jeg kan få denne stikkpillen 4 ganger før de gjør noe annet. Så jeg får en imorgen tidlig, etter det har gått 8 timer får jeg en ny en om fødselen ikke har startet selvfølgelig. Hver pille jeg må ta skal stas med 8 timers mellomrom. Men man vet aldri når fødselen begynner da. Noen trenger vare en pille andre trenger alle fire og noen må til og med ta vannet eller får drypp etter liten er ferdig. Men man vet aldri.

Så hvis første stikkpillen min ikke setter igang fødselen får jeg en ny etter 8 timer etter den forje ( på kvelden en gang).

Tiden på sykehuset er utrolig slitsom. Rett og slett fordi jeg bare går å venter på at fødselen skal begynne. Nå ligger jeg egentlig bare i senga og ikke får sove, og når det når blir litt tidligere på moningen skal jeg jo inn til legen, men er vel en liten stund til.

Det er liksom ikke så mye å gjøre før hun kommet, nå går jeg, mamma og Martin bare og venter og venter og da blir tiden enda lenger. Jeg håper egentlig fødselen begynner etter første stikkpillen så jeg slipper og vente. Men heldigvis vet jeg at uansett hva dom skjer så er hun ute innen søndag. For etter 4 dagen om de da ikke får igang noe fødsel blir det da satt igang keisersnitt, men det er liten sannsynlighet for. Noen må det men det er ikke mange, og se tror de slipper det. Men nå tenkte jeg at jeg skulle prøve å sove litt igjen, for å være utvilt til jeg skal inn til legen. Så snakkes vi. Skal prøve å holde dere litt oppdatert, men bloggen blir ikke førsteprioritert. Men det regner jeg med at de fleste skjønner. Også vil jeg ønske alle en fin fredag vidre og en super helg :)

Her sitter jeg og tar STG

-EmilieAuli-

Liker