Ung og gravid

Hei alle sammnen. Nå tenkte jeg at jeg skulle skrive ett lite innlegg om det å være gravid som ung. Grunnen til at jeg gjør det er fordi jeg selv er gravid og jeg har hørt mye rykter og snakk om både meg og andre folk rundt meg som er/ har vært gravide. Dette innlegge vil jeg skrive mest om hvordan jeg føler det men kanskje noen av dere som er gravide kanskje kjenner dere litt igjen.

Det å bli gravid når du er ung, kan være en utfordring. Du får rykter og drit slengt etter deg som bare er nødt til å takle. Du kan få ting slengt etter deg som gjør at det er litt vanskligere å gå ut, kanskje spesielt på skolen, og møteplasser for ungdommer. Men alt det du får etter deg er du nødt til å takle. Du er nødt til å holde hode oppe og ikke bry deg. Du går kanskje selv å tenker mye på det folk sider, og de ryktene du plutselig får høre, men det er du som har tatt valget men å beholde ungen og du må derfor ta konsikvensene av det.

Du blir kanskje ikke den populære på skolen, heller den som alle snakker om. Og syns er sikkelig teit fordi du ble gravid så ung, de på skolen sitter og snakker igjenger om hvorfor du ikke tok abort. Men er det virkelig noe folk rundt trenger å tenke på? Det er vel ikke et velg de skulle ta. Og går det utover alle andre på skolen? Nei det gjør det ikke for de vil dette bare være noe de kanskje snakker om, og legge ut rykter om.

På denne måten merker du kanskje hvor lite respekt ungdommen har idag. Det er ikke alle som er sånn, men vi har også folk som er sånn. Folk som ikke har bedre ting å gjøre enn å gå rundt å slenge dritt og rykter som alle andre. Folk som dømmer andre fordi de er anneledes. Folk som dømmer andre fordi det ikke går, og gjør akkurat det sammen som alle andre. Egentlig burde ingen bry seg om det som skjer med alle andre. Det er en sak for de det gjelder. Og er det noe folk lurer på så spørr personen det gjelder istede for å lage et rykte med en konklusjon av hvordan dere tror det er.

Jeg vet det er mange voksne som er like gode til å slenge ut rykter og være uhøfelige. Og jeg skjønner folk har mye menninger som det at folk blir gravide så unge, men hvis nå hverfall respekt for de som blir det og velger å beholde. Å bli gravis som ung kan skje alle. Og det trenger ikke å være planlagt. Men når man først er blitt gravid er det ikke bare bare for alle å ta en abort. Og du får en helt annen tanke på det når du faktsike er i situasjonen. Så alle som sender ut rykter og dritt vis litt respekt til de som faktsik blir gravide.

-EmilieAuli-

Liker