Usikkerhet er vår største fiende

Nå har høsten virkelig tatt plass, og mørket kommer stadig tidligere og tidligere. Bladene har de fineste fargene, som nå er på tur til å dette av treet. Jeg er egentlig veldig glad i høsten på mange måte. Jeg syns det er vakkert når alle fargene som kommer fram, og føler at det er veldig koselig ute selv om det begynner å bli kaldt. Men en ting som er negativt med denne tiden på året er mørketiden. For hva gjør det egentlig med deg når mørketiden kommer deg i møte?

Jeg selv er ikke glad i mørket. Jeg syns mørket er skummelt, skremmende og veldig lite hyggelig. For det første så ser man ingenting, og mister på en måte kontrollen rundt seg fordi man ikke ser alt som er rundt seg. Jeg merker selv at jeg føler meg mer utrygg når det er mørkt ute. Noe som også påvirker det psykiske litt. Det er helt klart at mørketiden påvirker mange. Det er jo til og med forsket på at mørket påvirker oss mennesker. Det er jo helt klart mange som liker mørket. Som syns det er koselig når mørket er her. Men for veldig mange og spesielt mennesker som er mer sensitive så er mørketiden en mer krevende tid på året.

En ting jeg helt klart syns er koselig nå mørketiden er her, er å tenne lys inn og gjøre det koselig rundt meg. Dette gjør at jeg får fokuset litt vekk fra det skumle. Det er helt klart viktig og prøve å lage noe positivt ut av det som kan være litt negative. Og da syns jeg helt klart at det å skape et lunt, varmt hjem inne helt klart fungere. Så i disse tider går det definitivt mye lys hjemme hos meg.

Som sagt syns jeg mørketiden er en mer krevende tid på året. Og dette skaper både mer usikkerhet og utrygghet for min del. Men igjen da så må man prøve å reise litt vekk fra det som er usikkert og utrygt å heller prøve å gjøre mørketiden til noe positivt, og spennende så vil man kanskje etterhvert med årene lære seg til at mørketiden ikke bare handler om usikkerhet og utrygghet. Det er viktig å skape det som er skummelt over til noe hyggelige, flytte fokuset og lage en forandring.

Liker