Utskrevet fra sykehuset

Etter 14 dager på sykehuset ble vi endelig utskrevet. Det var utrolig godt å kunne reise hjem. Endelig kunne gå ut. Kose oss hjemme. Prøve oss mer på selv. Finne ut av våre rutiner, og slippe å ligge på sykehuset.

Det var veldig godt og kunne komme hjem. Kunne sove i egen seng, og gjøre ting uten at det var en sykepleier rundt oss og fulgte med. Men samtidig var det veldig rart også. Sarah-Isabell var veldig rolig og flink. Det var ikke mye gråting, verken om nattan eller om dagen. Hun var våken 1-2 ganger om nattan og ville ha litt mat, men ellers sov hun.

Noen dager var både slitsomme og tunge. For som alle andre babyer hadde hun også sine skrike dagen. Når jeg lå på sykehuset opplevde jeg ikke mye av det, så det var noe som var ganske nytt når jeg fikk det hjemme. Siden jeg og Martin ikke bodde sammen var det jeg som hadde henne både natt og dag. Så noen dager ble jeg veldig sliten. Men jeg fikk godt hjelp og råd av mamma, så ting gikk alltid fint.

Men selv om vi hadde noen skrike dager, var det enda mer kos. De fleste dagene var hun rolig og snill. Hun sov mye av tiden så jeg fikk slappet av mye.Vi fikk laget oss gode rutiner veldig fort.

  • Vi sto opp når hun våknet rundt 07:30-08:00.
  • Spiste mat og tok stell når hun var sulten.
  • Badet 1-2 dager i uken.
  • Hadde kveldstell klokka 20:00.

Jeg ble ganske overrasket over hvor lett ansvaret faktisk var. Før vi kom hjem trodde jeg det skulle være mye vanskligere. Jeg trodde det ville bli mye skriking og mange våkennetter, noe jeg slapp billig unna. Det var mye oppfølging på helsestasjone, som var en veldig god trygghet, og var det noe jeg lurte på kunne jeg bare ringe ned på helsestajon eller spørre mamma.

Men tiden løper fra oss, og hun vokeser seg fort stor. Men det er utrolig koelig å se Sarah-Isabell vokse og utvikle seg. Vi hadde en veldig fin start hjemme.

Liker