Valget som forandret livet mitt

Det er så rart å høre folk si det. Selv om det sikkert er sant kan jeg kjenne på et umulig mål. Når man sitter hjemme å ser på tv og du hører om mennesker som har bodd i fosterhjem og som her et helt fantastisk forholdt til mammaen sin når dem nå er voksene. Det jeg stiller meg undrende til er at det aldri komme fram hvorfor eller hvordan ting skjedde. Det kan jo henne mor har tenkt barnets beste, men hvorfor kommer det ikke fram.

Jeg syns vi må bli flinkere til å snakke om disse tingene. Det burde ikke være tabu og bo i fosterhjem. Og det burde ikke være tabu og kunne snakke om hvorfor man bor i fosterhjem. For det er ikke sånn at alle som bor i fosterhjem bor der fordi dem har hatt en vanskelig og voldelig oppvekst. Det er så utrolig mange grunner til at barn må bo i fosterhjem. Det kan være sykdom, vanskelig situasjoner i hjemme, et problem som gjør at det er bedre og la barna være utenfor dette.

Det er mange grunner til at barn er i fosterhjem. Det trenger ikke være vold, seksuelt eller mishandling. Men det er disse historiene vi får høre om både i media og av mennesker rundt oss. For min del som har barn i fosterhjem er jo ikke dette fordi jeg har vært voldelig eller mishandlet dem. Det handler om at livet for meg gikk inn i en fjellvegg, og brått gikk jeg fra å gi omsorg til å trenge omsorg selv. Men når det er sånne saker rundt barnevernstjenesten kommer det ikke fram. Det er akkurat som det er skambelagt at man ikke bor med foreldrene sine pga helse, eller andre milde grunner.

Men hvorfor skal dette være så tabu. Tenk hvor heldig det barnet er som får leve livet, og likevel ha en mamma eller pappa. Tenk så heldig barnet er som har foreldre som har innsett sitt eget og ikke minst barnets behov. Noe dette er helt klart ting som burde snakkes mer om. For selv om du bor i fosterhjem trenger du ikke ha hatt en jævlig oppvekst.

Jeg merker jeg syns det er rart når folk sier at Emilie du kan få tilbake barna du må bare ta tiden til hjelp. Jeg syns det virker helt håpløst. Men samtidig ser man jo at det skjer. Jeg valgte og plassere bort barna og fokusere på å bli frisk. Dette var et vanskelig valg men jeg vet det var til det beste. Pluss at jeg kan være stolt over å ha tatt et voksent valg og tenkt på barna framfor meg selv.

#nouwseptemberchallange

nouw.com/nouwseptemberchallange

Liker