Innlagt på langtids avdeling

Etter 3 måneder på en lukket psykiatrisk post har jeg endelig kommet meg videre. De å ligge inn på en øyeblikkelig hjelp post i så lang tid, kan lage litt problemer når du skal ut i hverdagen igjen, men  for meg har det vært nødvendig på mange områder. Jeg ble først behandlet for depresjon, og etterhvert videre utredet. Men nå har jeg endelig kommet meg et skritt nærmere. Jeg er nå lagt inn på Fekjær som er et Psykiatrisk senter. Det vil si en langtids avdeling, med behandling. Det er ikke en lukket post, men en plass som du lærer deg å leve med de problemene du har. 

Først tiden her har vært ganske skummel. Det å bli kjent med nye folk, og nye personale det har vært en utfordring. Og det vil nok ta litt tid til å vender seg til nye rutiner og planer. Dette er jo en helt annen avdeling enn den på reinsvoll. Som sagt er dette en langtids avdeling, og et behandlings senter. Det vil si at de tar ikke imot pasienter som er "for syke" til et vist tilsyn. Du må være såpass at du kan "passe på" deg selv. Og det har vært en utfordring, iforhold til å få meg videre til rett behandling. Legen sleit lenge med å få meg inn på noen behandlingssted rett og slett fordi jeg var for ustabil. Men etter mye diskusjon og samtaler fikk han endelig plass til meg på Fekjær. Hvordan det vil gå er vanskelig å si enda, men jeg håper og tror at dette vil bli bra.

Men det som er syn i psykriatrien er at mange avdelinger legges ned, fordi staten skal spre penger. Men hvis man har jobbet eller vært pasient i psykriatrien så ser man hvor viktig det er at avdelinger ikke blir lagt ned. Det burde være mye flere avdelinger med forskjellige behandlings måter og for forskjellige problemer. For det er ikke lett og få den hjelpen du trenger om har en psykisk lidelse og det er rett og slett fordi det er for lite steder og å den hjelpen du trenger. Norge har ikke nok plasser til psykisk syke. Men det er så lett og legge ned, om du ikke har noe erfaring rundt dette tema. Jeg føler det er viktig at dette kommer fram i lyset. Rett og slett fordi jeg vet hvordan det er å ikke bli tatt på alvor eller å ikke få den hjelpen du trenger fordi det ikke fins noe passende sted. Jeg kommer til å komme inn på mer ting etterhvert, og tenker å holde dere oppdatert på veien min videre. Så håper dere vil følge veien min videre. 

PS: Tenkte også jeg skulle ha en liten spørsmålsrunde på bloggen i løpet av uken, så hvis du har noe du lurer på eller noe du vil jeg skal skrive litt mer om så legg gjerne igjen en liten kommentar!

 

Liker

Kommentarer

Rørleggerfrue ♥,
Lykke til videre! Du virker som en sterk jente 😊 Stå på!
roerleggerfrue.blogg.no/